Небезпечна ситуація на Куп'янському напрямі ставить під загрозу долю трьох областей, - Борислав Береза

"Вчора розмовляв з військовими з Генштабу, які звернули увагу на те, що в разі взяття окупантами Часового Яру в них відкривається можливість, яка може стати для них навіть більш привабливою, ніж Покровськ. Це рух в бік Славянско-краматорскої агломерації", - пише політик та громадський діяч Борислав Береза на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Дивлячись на події на тому напрямку розумію, що падіння Часіка - це питання лише часу, а якість лінії оборони та кількість особового складу, які можуть тримати позиції під питанням. І це на тлі того, що наші бойові бригади тримають Курщину, яка все одне не є і не буде Україною. Тому цей сценарій може бути дуже реальним. А зараз читаю аналіз Костянтина Машовця і розумію, що у військово експертному середовищі це всі розуміють, а значить і в ОП проінформовані. І якщо розуміють, то де ж протидія?

На Куп'янському напрямку розгортаються запеклі бої, які можуть мати критичний вплив на долю трьох областей: Харківської, Донецької та Луганської. Російські війська роблять масовані спроби прорвати українську оборону і зайняти стратегічно важливі позиції, включно з містом Куп'янськ. Про це пише військовий експерт Костянтин Машовець. На його думку, захоплення Куп'янська і вихід на рубіж річки Оскіл є ключовими цілями російських сил у рамках операції, метою якої є відсікти значну частину українського угруповання і створити умови для подальших наступальних дій на південь, у напрямку Слов'янська і Краматорська.

На думку військового експерта Костянтина Машовця, оперативний задум російської армії на Куп'янському напрямку передбачає два етапи: перший - це прорив до Осколу, а другий - стиснення і ліквідація оточених українських військ. Якщо російським силам вдасться вийти до Оскола і захопити Куп'янськ, вони зможуть організувати наступ на Слов'янськ і Краматорськ з півночі, не форсуючи річку. Замість цього вони почнуть рух уздовж лівого берега, прикриваючи свої фланги. Мені б дуже хотілося побачити не лише такі прогнози, а й розуміти, що в ОП розуміють, як зламати плани окупантів. Бо ситуація виглядає погано".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Роман "С*ки і рука гімназиста": Блогер Чепинога дотепно розповів, як Кокотюха писав радіодиктант за текстом Забужко

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 21:57

Сьогодні, 25 жовтня, об 11:00 всі охочі змогли написати Радіодиктант національної єдності, який цьогоріч склала письменниця Оксана Забужко, нагадують Патріоти України. З цього приводу блогер Віталій Чепинога придумав анекдот про те, як писатиме диктант...

Довелося брати кредит: У співачки-зрадниці Повалій виникли проблеми з грошима

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 21:45

В минулому відома українська співачка, а зараз зрадниця, яка підтримала війну в Україні та переїхала в РФ, Таїсія Повалій постала перед фінансовими труднощами в країні-агресорці. Виявилося, що артистці навіть довелося взяти кредит задля великої покупки...