Недобиті "репресованою" Супрун: Лідер фармацевтичного ринку України попався на системній корупції

Влітку нинішнього року «Фармак» вже став фігурантом ще одного скандалу, пов'язаного з експортом інсуліну в Молдову.

АТ «Фармак» займається підкупом лікарів, щоб ті виписували пацієнтам препарати виробництва цієї компанії. Про це написав на своїй сторінці в Facebook блогер і політолог Кирило Сазонов, посилаючись на ФБ-пост пацієнтки однієї з київських клінік Соні Комадінської, передають Патріоти України.

«Очень интересный пост… Интересен пост потому, что фигурируют названия фирмы («Фармак») и конкретных препаратов («Саргин» и «Вазопро»). Ну и автор грозится опубликовать список врачей и документ с условиями акции — очень ждем», - написав Сазонов.

Соня Комадінська пише, що завідувачка виписала «Саргін» і «Вазопро» як їй самій, так і всім її сусідкам по палаті, причому купувати ліки порадила тільки в аптеці при лікарні. Згодом з'ясувалося, що ціни на зазначені препарати в цій аптеці в 1,5 рази вище ринкових, а в обмін на порожні пачки з-під «Саргіну» і «Вазопро» лікарі лікарні отримують гроші від фірми «Фармак».
У компанії «Фармак» звинувачення заперечують і обіцяють провести службове розслідування з метою пошуку «джерела недостовірної інформації». Проте, Кирило Сазонов зазначає, що знайомий з механізмом подібних підкупів. «Они активно «заинтересовывают» врачей выписывать препараты производства именно их компании. Подкуп в виде премий, туристических поездок или развлекательных поездок под видом «семинаров» – в ход идет все. Это не частная инициатива, а организованная система», - пише блогер.

Влітку нинішнього року «Фармак» став фігурантом ще одного скандалу, пов'язаного з експортом інсуліну в Молдову. Відповідно до тендерної документації, 20 тисяч доз біоінсуліна Strim виробництва «Фармак» були поставлені з України в Молдову компанією EsculapFarm. Згодом з'ясувалося, що такий продукт в Україні не зареєстрований, сума контракту значно перевищує спочатку заявлену, а закуплений інсулін не відповідає вимогам безпеки для здоров'я пацієнтів. Правоохоронні органи Молдови порушили кримінальну справу за фактом шахрайства.

АТ «Фармак» є однією з найбільших фармкомпаній України. У 2018 році частка експорту в Росію в структурі зарубіжних продажів компанії склала 18,6%. Як випливає з офіційного звіту компанії, «Фармак» планував збільшити обсяги експорту в РФ майже вдвічі в порівнянні з показниками 2015-2016 рр. У компанії пояснювали таку стратегію турботою про українців, які проживають в Росії. Після того, як інформація потрапила в пресу і спровокувала скандал, «Фармак» заявив, що змушений відмовитися від своїх планів. Кінцевий бенефіціар компанії - Філя Жебрівська.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...