Нейтралітет не стане на заваді? Швейцарія може погодитись на реекспорт своєї зброї Україні

Нейтральна Швейцарія розглядає можливість поставки Україні бронемашин та боєприпасів до установок Gepard, повідомляють Патріоти України з посиланням на швейцарські ЗМІ.

Тиск на Швейцарію тривав кілька місяців, зауважують журналісти. Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час саміту в Давосі сказав щодо Швейцарії: "Ідеться не про нейтралітет (Швейцарія мотивувала відмову в наданні зброї своєю політикою нейтралітету). Ідеться про право на самозахист".

За повідомленням ЗМІ, швейцарські соціал-демократи, які дотепер не погоджувалися на пропозицію комісії з політики безпеки Національної ради (парламенту країни), відмовилися від своєї попередньої позиції. Тепер Німеччина, Данія та Іспанія можуть отримати дозвіл на реекспорт зброї зі Швейцарії в Україну.

Швейцарія виробляє сімейство бронемашин Piranha (під цією маркою є БМП, бронетранспортери та інші броньовані машини). Саме таку техніку пропонувала поставити Україні Данія, але дотепер дозволу не отримала.

Також Швейцарія є виробником 35-міліметрових боєприпасів до зенітних самохідних систем Gepard. Їх надала Німеччина, але використання цієї зброї нині ускладнюється саме через брак боєприпасів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Танк на курячих ніжках": Окупанти викотили на поле бою нову модель Blyat-mobile (фото, відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:01

Російські загарбники кинули у бій свій черговий «танк-мутант» з кустарним захистом від FPV-дронів. Відповідними скріншотами з розвідувального безпілотника ЗСУ поділився у себе у Telegram-каналі український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти Укр...

"Ви вчинили не як чоловік": Влад Міцкевич показав нове фото з Олею Поляковою і розповів про їхні "стосунки", підписники відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 13:31

Ексучасник МастерШеф Влад Міцкевич, який раніше опублікував особисті фото зі співачкою Олею Поляковою і натякнув, що між ними був роман, поділився новими подробицями їхніх «стосунків». У новому відео, опублікованому в TikTok, Міцкевич повідомив, що вон...