Нехай починають повзати: Sukhoi Superjet припинив обслуговувати та ремонтувати російські двигуни для літаків

PowerJet, компанія, яка випускає двигуни SaM146 для російських літаків Sukhoi Superjet 100, через санкції припинила їхнє технічне обслуговування та ремонт.

Зареєстрована у Франції PowerJet (по 50% у Safran Aircraft Engines та "ОДК-Сатурн" держкорпорації "Ростех") повідомила партнерів у РФ про припинення контрактних зобов'язань ще в лютому, коли санкції набули чинності, сказав співрозмовник агентства. Про це повідомляє російський "Інтерфакс", посилаючись на наближене до авіапрому джерело, інформують Патріоти України.

Повністю припинили постачання запчастин для SaM146, техпідтримку та ремонт двигунів, зокрема повернення раніше відремонтованих, надання їх у лізинг.

За даними джерела, мінпромторг РФ запропонував використовувати сформований ще до санкцій склад запчастин і пул підмінних двигунів компанії, щоб і надалі мати можливість експлуатувати SSJ100. Відомство пропонує узаконити передання майна іноземних організацій, які відмовилися від бізнесу у РФ, у тимчасове управління профільним підприємствам країни.

SSJ 100 – перший пасажирський літак, розроблений у Росії після розпаду СРСР. Його експлуатують із 2008 року.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...