"Нема в цьому нічого хорошого": Радник мера Маріуполя - про будівництво росіянами залізниці через окуповані території

Росіяни від 2023 року будують нову гілку залізниці, яка з'єднає російський Ростов-на-Дону з Кримом через окуповані українські території. Яку загрозу для України несе ця залізниця, розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України.

Росіяни планують запустити рух цією гілкою з Ростова через Маріуполь і Бердянськ до Криму до кінця 2024 року. "Все це тестовий варіант, ми це відстежуємо. Перший великий тестовий потяг цього тижня вийшов з порту і доїхав до Волновахи. Попереду їхав одна порожня платформа, щоб якби якась ділянка була замінована, потяг залишився цілим. У цьому немає нічого хорошого", – розповів Андрющенко.

За його словами, до Волновахи потяг їхав пустим. "На мості біля Гранітного ще рейки не поклали, вони валяються поруч. Техніка туди ще навіть не заїхала. За їхніми планами та нашими очікуваннями, залізницю добудують в кінці травня. Тому зараз вони ганяють туди-сюди фактично порожняком. Але вони завозять трохи руди та каоліну з Волновахи, повертаючись назад", – сказав радник мера.

Також Андрющенко розповів, що задля безпеки, росіяни розселили своїх інженерів по приватних будинках у Гранітному. Вони бояться надмірного скупчення, аби до інженерів не прилетіла "бавовна".

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

После завершения вояжа путина в Китай у РОВ стоит чёткий приказ – наступать - Злий Одесит

неділя, 19 травень 2024, 0:55

Вторая половина мая – начало июня должны стать периодом значительной активизации РОВ на Краматорском, Покровском, Лиманском и Купянском направлениях. Так же, перед РОВ стоит задача до конца лета срезать Роботинский выступ и взять под контроль Старомайо...

Китай однозначно хоче, щоб Путін зберіг загарбані в Україні землі, - Ольга Лень

неділя, 19 травень 2024, 0:30

"Держдума, виявляється, працювала в авральному режимі, щоб Путін поїхав до Китаю з новим урядом. Тому що на поклін до зовнішнього управлінця треба приїжджати підготовленими", - пише журналістка Ольга Лень у своїй колонці, передають Патріоти України, та...