Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси, - Загородній

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним паспортом. Політичний експерт Тарас Загородній в ефірі Radio NV наголосив, що не вірить, що хтось буде допомагати повертати українських чоловіків, передають Патріоти України.

«Ніхто нікого повертати не буде. Знаєте, ми ж повинні звикнути, що зокрема на Заході слова часто розходяться зі справою. Навпаки, я думаю, що вони будуть робити все для того, щоб ці люди почали отримувати вид на проживання в країні і отримували паспорти цих країн. Ми повинні знати, що, здається, згідно з міжнародними правилами в зону конфлікту людей ніколи не повертають», — зауважив Загородній.

Він вважає, що країни знайдуть механізми, аби залишити українських громадян, бо їм це вигідно, зокрема для їхньої економіки, демографічної ситуації. Тому що, як зазначив експерт, кожен захищає свої інтереси:

«Будуть видавати якісь сурогати документів. В Німеччині, якщо не помиляюсь, є така назва як сірий паспорт. Польща буде видавати карти поляка, вид на проживання і все інше. Ніхто нікому допомагати не буде, навіть не сподівайтеся». Загородній підсумував, що механізмів повернути українців немає, тому, на його думку, «слова залишаться словами».

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У мене немає жодних сумнівів, що позавчорашній підпал берлінського заводу – це справа рук російської агентури, - соціолог Ейдман

понеділок, 6 травень 2024, 23:33

"Криваве літо 2024-го? За даними Financial Times, Росія активізувала свої зусилля з підготовки саботажу, пожеж і атак на інфраструктуру в Європі", - пише російський соціолог-емігрант Ігор Ейдман у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та ...

Говорити про заморозку війни Путін схоче хіба що зі США, але не зараз, - Сергій Таран

понеділок, 6 травень 2024, 23:29

"Оголошення у розшук очільників України так званим "МВС Росії" - це відповідь Путіна на натяки української влади, що перемовини з РФ, в принципі, можливі. Це не означає, що в Росії зовсім не хочуть поговорити про те, як поставити війну на паузу. Адже с...