"Немає непробивних захистів": Генерал озвучив два висновки з удару по Кримському мосту

Удар по Кримському мосту 17 липня мав локальний формат, але з нього можна зробити два важливі висновки. Перший - російська окупаційна армія неспроможна забезпечити повний захист моста, другий - авторитет керівництва країни-окупанта підірвано, передають Патріоти України.

У межах майбутньої операції зі звільнення Криму для ударів по Кримському мосту, базі Чорноморського флоту й інших об'єктах ворога українською армією буде застосовано цілий комплекс засобів. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005–2010 роках, генерал армії Микола Маломуж.

"Який би захист вони не ставили, немає непробивних захистів. Ті ж кутові відбивачі діють частково, тоді як Storm Shadow може змінювати траєкторію", – наголосив він.

За словами генерала, удар 17 липня був тестовим, але "показав дві позиції". "Перше – слабкість системи захисту мосту. Вона не спрацювала. Друге – підрив авторитету військово-політичного керівництва Росії, яке гарантувало, що міст стоятиме, і жодні засоби нападу з боку України чи наших союзників не спрацюють. Спрацювали".

Маломуж зауважив, що під час стратегічної операції зі звільнення Криму будуть залучені набагато більші ресурси – ракетні системи, безпілотники різних модифікацій та різного наповнення, з електронною фіксацією і без, морські надводні літальні апарати. Крім того, у нас є системи придушення систем РЕБ ворога, під'єднання до системи захисту мосту тощо. Плюс диверсанти – наші спецпризначенці, які можуть проводити операції".

"Загалом удар по Кримському мосту укладається в концепцію, яку озвучив Залужний, – що Україна має право завдавати ударів по будь-якій точці, включно з об'єктами у Криму", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...