Неможливо загасити навіть під водою: Українці почали озброювати дрони "гарячими боєприпасами", котрі пропалюють металеві перепони

На війні в Україні набирає обертів "гаряча зброя": у Forbes розкрили деталі

На фронті в Україні "починає заявляти про себе" новий тип зброї. Forbes наголошує, що ці боєприпаси добре підходять для унікальних можливостей невеликих дронів, передають Патріоти України.

За даними видання, українські військові почали використовувати терміт, який здатний пропалити метал. Термін горить тому, що кисень, який міститься в іржі, сильніше притягається до алюмінію, ніж до заліза, тому йому не потрібен кисень ззовні, і він буде горіти навіть під водою.

"Досягаючи температури близько 4 000F, термітна реакція має тенденцію розплавляти все, до чого торкаються", - йдеться в повідомленні.

Особливістю зброї є те, що на відміну від інших типів боєприпасів, терміт повинен перебувати дуже близько до цілі в момент застосування, щоб вилучити в дуже конкретне місце, де його агресивні властивості проявляться як слід.

"Саме тому термітні гранати AN-M14 армії США більше належать до класу засобів руйнування, ніж до зброї, і використовуються для "пошкодження, знерухомлення або знищення транспортних засобів, систем озброєння, укриттів або боєприпасів". Невеликий дрон чудово підходить для доставки таких гранат до цілі", - пише видання.

Терміт і безпілотник

Використання безпілотників і терміта - потужна комбінація, оскільки точне доставлення дрона може спрямувати терміт саме туди, де він матиме найбільший ефект. Навіть невелика кількість поєднання може спричинити велику пожежу.

"Терміт не такий ефективний проти броні, як боєголовки з кумулятивними зарядами, і не такий корисний для протипіхотного застосування, як осколкові, і не має такої потужної вибухової сили, як термобаричні конструкції. Але він дуже корисний для точних атак по легкозаймистих цілях", - йдеться в повідомленні.

У виданні зазначають, що термоміт, ймовірно, буде використовуватися все частіше.

"Металеві клітки, які росіяни почали встановлювати навколо об'єктів інфраструктури, навряд чи зможуть зупинити українців", - додали у виданні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...