Неможливо заглушити: В Україні створили для військових особливу рацію (фото)

Українці створили нову рацію "Химера" для військових. Її перевага полягає у тому, що цей прилад окупанти глушити не зможуть, інформують Патріоти України.

Як розповів в ефірі 1+1 в рамках національного марафону автор проєкту "Химера" Михайло Рудоминський, у війську основними засобами комунікацій є саме цивільні системи радіозвʼязку. Вони дешевші, якісні, але мають і низку недоліків. Є і військові радіостанції, але їх дуже мало, вони дорогі і передаються зазвичай у пакетах військової допомоги.

"По факту, і того, і того звʼязку не вистачає. Більше цивільного, але він не діє під час глушіння нашим ворогом, і немає деяких характеристик, які потрібні військовим. Що робить "Химера" – це найбільш ефективно, на нашу думку і думку низки військових, помножує російський РЕБ на нуль", – пояснив Рудоминський.

За його словами, у цих раціях використовуються звичайні компоненти, яки виготовляються мільйонами на рік. Але з них "витягують" максимум, і роблять "реальні військові характеристики".

"Такі як переналаштування робочої частоти. Це означає, що неможливо заглушити радіостанцію, просто ввімкнувши потужну глушилку на одній частоті. Радіостанція – це класична військова технологія, вона стрибає дуже швидко по частотах, синхронно це роблячи. Таким чином вона оминає це глушіння", – додав він.

Рудоминський зауважив, що ці рації Збройним силам постачають за фіксованою спецціною трохи більше 100 долларів – 4 тисячі гривень. При цьому поширені у війську цивільні рації закуповуються приблизно за тисячу долларів (біля 37 тисяч гривень – ред.)

"Це не її ринкова ціна, дуже важливо. Це те, за скільки ми можемо її виготовляти і покривати наші витрати. Наша задача зараз – не заробити на цьому гроші. Ми краще передамо втричі більше цих радіостанцій, ніж щось на цьому заробимо", – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...