Непоправна шкода екології планети: Скільки років треба на відновлення лісів після пожежі в Сибіру (фото, відео)

Полум'ям охоплена територія у понад три мільйони гектарів.

У російському Сибіру і на Далекому Сході продовжують горіти мільйони гектарів лісу. Пожежі призвели до масштабної екологічної катастрофи, адже на відновлення тайги знадобиться понад століття, передають Патріоти України з посиланням на Euronews.

Лісові пожежі намагаються загасити близько 10 тисяч осіб, 3 тисячі одиниць техніки, 70 повітряних суден, серед яких і військова авіація. Наразі рятувальникам вдалося загасити вогонь на 753 тисячах гектарів лісу в Сибіру.

Водночас, у російському відділенні Greenpeace заявляють, що боротися з пожежами треба було раніше, коли вони займали набагато менші площі. "Гасити пожежі треба було ще місяць тому. Тепер, коли вогонь поширився на територію таких розмірів, одна надія – на дощ, проте у цих регіонах встановилася суха і вітряна погода. На відновлення згорілої тайги піде більше століття", – наголосили у Greenpeace.

Гостра проблема пожеж у Сибіру виникла саме через те, що керівництво держави відмовилося гасити там пожежі.

Як наслідок, жителі Челябінська, Омська, Новосибірська, Красноярська скаржаться на задушливий смог. У NASA повідомляють, що дим від російських згарищ дістався вже до Казахстану, американської Аляски та західного узбережжя Канади.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...