Неповна деокупація: У Вашингтоні готуються до того, що війна РФ проти України перетвориться на заморожений конфлікт, - Politico

У Білому домі серед інших сценаріїв розглядають заморозку війни по лінії розмежування, залишивши частину українських теренів державі-агресорі без правового статусу міжнародно визнаних кордонів

За даними видання Politico, американські посадовці готуються до того, що війна РФ проти України перетвориться на заморожений конфлікт, що триватиме роки чи навіть десятиліття, як це відбувається на Корейському півострові.

За його даними, Білий дім та різноманітні американські відомства зараз дискутують про те, що саме мають пролягати лінії між Україною та РФ, які обидві сторони погодилися б не перетинати, але які при цьому не були б державними кордонами.

Цей сценарій передбачає, що ані Київ, ані Москва ніколи не визнають поразки. Він може виявитися найбільш реалістичним - особливо з урахуванням того, що, на думку США, майбутній український контрнаступ не завдасть Росії смертельного удару.

На думку Politico, заморожений конфлікт може бути політично привабливим довгостроковим результатом для США та інших союзників України. Адже це означає, що кількість зіткнень зменшиться, витрати на підтримку Києва знизяться, а увага громадськості до війни ослабне.

Американський чиновник розповів виданню на умовах анонімності, що в минулі місяці адміністрація Байдена розраховувала на "терміновість і короткостроковість" воєнних дій в Україні. Тепер же вона "планує на довгострокову перспективу, незалежно від того, виглядає конфлікт замороженим чи ні".

Двоє інших американських чиновників і колишній співробітник адміністрації Байдена підтвердили, що тривале заморожування бойових дій є однією з можливостей, до якої готуються США. Американські урядовці обмірковують і довгострокові безпекові зв'язки, які Вашингтон матиме з Києвом, а також відносини України з НАТО.

Прихильники одного з напрямків думок схиляються до того, що українці повинні повернути Маріуполь і доступ до Азовського моря, тоді як інші менш зациклені на розміщенні лінії розмежування за умови, що Україна буде в безпеці в майбутньому, казав колишній посадовець адміністрації США, описуючи внутрішні обговорення.

Ці дискусії поки перебувають на ранній стадії: американські чиновники підкреслюють, що війна ще досить довго залишатиметься "гарячою", а адміністрація Байда планує надати Україні зброю і підтримку, необхідну для витіснення росіян з якомога більшої частини території.

Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена на умовах анонімності сказав, що наразі розглядається низка планів на випадок надзвичайних ситуацій, але ситуація є мінливою, і єдиний упевнений прогноз полягає в тому, що Росія не завоює Україну.

Американські офіційні особи очікують, що бойові дії триватимуть навіть після контрнаступу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Навіть в Києві не обійшлось без інцидентів на "9 мая", - Голобуцький

п’ятниця, 10 травень 2024, 0:30

"Навіть в Києві не обійшлось без інцидентів на "9мая": пара ряжених дебілів-пенсів припхались до Вічного вогню в Києві (так, він досі є і досі відбиває власне совкові наративи, а не нашу трагедію і шалені втрати - і, можливо, з цією штукою варто щось з...

"Хароші русскі", як зайчики діда Мазая, стрибають з однієї крижини на іншу, приміряючись, на якій крижині їм ситніше, - Сергій Марченко

п’ятниця, 10 травень 2024, 0:22

"Акунін пише, що "русскій мір" розколовся, як крижина. "Хароші русскі", як зайчики діда Мазая, стрибають з однієї крижини на іншу, приміряючись, на якій крижині їм ситніше. Красиво написано, фактурно. Недаремно батоно Чхартішвілі пробився на Росії", - ...