Нерівний бій: Українським пілотам все важче стримувати російську авіацію. Аси ЗСУ розповіли про пастки росіян

З кожним днем українським пілотам стає важче стримувати росіян у небі на застарілих винищувачах радянського виробництва, як-от МіГ-29. Україні для боротьби і знищення потужніших російських Су-35 і Су-34 потрібні західні літаки.

Пілот Військово-повітряних сил ЗСУ майор Вадим Ворошилов (позивний Karaya) та начальник авіаційного управління Командування Повітряних сил Володимир Логачов розповіли The Telegraph, що Україна втрачає в боях досвідчених пілотів, які могли б опановувати такі необхідні українській стороні винищувачі F-16.

Ворошилов розповів про постійні зміни тактики росіянами. «Вони створюють пастки. Вони піднімають у повітря один літак, обманюючи українського пілота, щоб він думав, що там лише один літак. Потім зʼявляються ще два або три літаки з двох боків, які фактично роєм оточують український літак», — сказав він.

Українські МіГ-29 можуть лише «утримувати поле бою», тоді як росіяни на сучасних винищувачах Су-35 і бомбардувальниках Су-34 намагаються добитися панування в небі.

З F-16, каже Ворошилов, українські пілоти зможуть повністю контролювати море та землю, а головне — ефективно знищувати Су-35 і Су-34. F-16 мають сучасні радари і ракети класу «повітря — повітря», які можна запускати по цілі з відстані 160 км. МіГ-29 для запуску ракети потрібно бути за 40 км до цілі, що наражає літак на велику небезпеку. У російських Су-35 ракети значно потужніші за радянські на МіГ-29. Ворошилов додає, що іноді пілоти навіть не бачать, що росіяни запустили ракети.

Україна раніше зверталася до союзників з проханням отримати F-16 американського виробництва, яких у світі експлуатується понад три тисячі. Однак президент США Джо Байден заявив, що поки що не хоче передавати Україні F-16. Це спонукало Володимира Зеленського закликати британського премʼєра Ріші Сунака передати Україні винищувачі RAF Typhoon. У лютому Сунак доручив Міністерству оборони дослідити, які з британських літаків можна передати Україні, хоча попередив, що підготовка пілота може зайняти три роки.

Ворошилов і Логачов з цим не згодні. «Для навчання потрібно менше шести місяців», — сказав Логачов.

«Поки ми будемо чекати, ми втратимо ще більше пілотів. У нас був список найдосвідченіших пілотів, які могли б пройти навчання на F-16, і, на жаль, деякі з них вже загинули під час бойових дій», — додав він.

  • Поки що Україна отримує від союзників МіГ-29, які є на озброєнні українських Військово-повітряних сил. Їх передають Словаччина та Польща.
  • Україна ж просить у союзників багатофункціональні винищувачі західного виробництва, такі як F-15, F-16 і F-18. Партнери наразі погодились лише на тренування українських пілотів, зокрема це пообіцяли Британія, Польща та ще три країни, які тримають у секреті. Дискусії про підготовку до передачі західних літаків тривають, зокрема переговори з союзниками веде Данія. У США та Німеччини таких планів наразі немає.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Заробив грошенят" на красиве життя в Камеруні: Темношкірий найманець армії РФ у відчаї відбивався палкою від українського дрона (відео)

неділя, 19 травень 2024, 1:45

Росія залучає найманців із африканських країн до війни в Україні. Так, оператори дронів вистежили такого темношкірого солдата армії Росії. . У соцмережах поширюється прижиттєвий відеозапис із найманцем, що подався на криваві заробітки до "втарой арміі...

После завершения вояжа путина в Китай у РОВ стоит чёткий приказ – наступать - Злий Одесит

неділя, 19 травень 2024, 0:55

Вторая половина мая – начало июня должны стать периодом значительной активизации РОВ на Краматорском, Покровском, Лиманском и Купянском направлениях. Так же, перед РОВ стоит задача до конца лета срезать Роботинский выступ и взять под контроль Старомайо...