Нескладно здогадатися, чиї вони: У Німеччині регулярно помічають дрони над полігонами, де навчаються українці, - Bild

Над об'єктами Міноборони Німеччини (Бундесверу) уже понад рік регулярно помічають підозрілі дрони. Зокрема їх фіксували над військовими полігонами, де навчаються українські солдати. Утім, жоден з цих дронів досі не був перехоплений. Про це пише німецький таблоїд Bild, передають Патріоти України.

Як пише видання, проблему з дронами був змушений визнати держсекретар міністра оборони ФРН Нільс Хілмер, виступаючи перед членами німецького парламенту. «Поки що нам не вдалося арештувати жодного безпілотника, як і їхніх пілотів», — сказав він.

Підозрілі безпілотники помічають щотижня і армії вже давно відомо про цю проблему. Про появу дронів ще у жовтні позаминулого року повідомив генерал Карстен Бройєр, який тоді очолював територіальне командування.

За інформацією Bild тоді він наказав навчати військову поліцію використовувати глушилки дронів HP 47, але незабаром його підвищили, й у плані захисту від безпілотників нічого не відбулося.

Особливо проблема стосується місць, де Бундесвер навчає українських військових. «Дрони регулярно помічають над військовим полігоном Кліц, де Бундесвер навчає українців на танках Leopard 1. На інших базах іноді одночасно кілька безпілотників заходять у їхній повітряний простір», — розповів депутат Бундестагу від Вільної демократичної партії й член оборонного комітету Маркус Фабер.

Він додає, що «безпілотників помічено так багато, що було б небезпечно, якби хоча б невеликий відсоток з них займалися шпигунськими польотами». Він переконаний, що діяльність дронів «чітко організована і вказує на Росію».

Бундесвер також припускає, що за польотами цих безпілотників стоїть Москва, але довести це не може, оскільки за понад рік не вдалося знищити чи посадити жодного дрона. У листопаді 2023 року Бундесвер врешті заснував оперативну групу боротьби з незаконними польотами БПЛА. Її головою став бригадний генерал Вольфганг Йордан із командування сухопутних військ. Проте, пише Bild, за ці два місяці відчутних результатів, схоже, ще немає.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...