Несподівано: Щоденне вживання горнятка кави знижує ризик зараження коронавірусом

Вчені припускають, що імунопротекторний ефект кави проти COVID-19 правдоподібний і заслуговує подальшого вивчення.

Окрім кави, збільшення споживання овочів і скорочення споживання обробленого м’яса також може допомогти знизити ризик коронавірусу, впевнені медики з США, інформують Патріоти України.

Дослідження, проведене вченими з Північно-Західного університету в штаті Іллінойс, показало, що люди, які споживають одну або кілька чашок кави на день, мають майже на 10 відсотків менше шансів заразитися коронавірусом в порівнянні з тими, хто взагалі не вживає кави.

«Споживання кави сприятливо корелює з запальними біомаркерами, такими як CRP, інтерлейкін-6 (IL-6) і фактор некрозу пухлини I (TNF-I), які також пов’язані з серйозністю і смертністю від COVID-19», — йдеться в дослідженні.

«Споживання кави також було пов’язано з нижчим ризиком пневмонії у літніх людей. У сукупності імунопротекторний ефект кави проти COVID-19 правдоподібний і заслуговує подальшого вивчення», — підкреслили автори роботи.

Результат був оголошений після аналізу записів 40 000 дорослих британців в британському Біобанку. Вчені вивчили зв’язок між дієтичними факторами, такими як щоденне споживання кави, жирної риби, обробленого м’яса, зелених овочів, свіжих фруктів, червоного м’яса і захворюваністю на коронавірус.

Також було відзначено, що вживання меншої кількості обробленого м’яса і більшої кількості овочів також може знизити ймовірність зараження COVID-19. Вчені з’ясували, що споживання не менше 0,67 порції овочів (крім картоплі) може допомогти знизити ризик зараження.

«Наші результати підтверджують гіпотезу про те, що фактори харчування можуть впливати на окремі аспекти імунної системи і, отже, на сприйнятливість до COVID-19. Заохочення дотримання певних правил харчування (наприклад, збільшення споживання овочів і скорочення споживання обробленого м’яса) може бути додатковим інструментом до існуючих рекомендацій щодо захисту від COVID-19», — заявили дослідники.

«Хоча ці результати вимагають незалежного підтвердження, дотримання певних правил харчування може бути додатковим інструментом до існуючих рекомендацій щодо захисту від COVID-19, щоб обмежити поширення цього вірусу», — додали вони.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...

Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - Олексій Гетьман

субота, 20 квітень 2024, 15:31

Олексій Гетьман, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, зазначив, що не варто очікувати, що у нас є час до 1 червня, бо наступальні дії росіян вже почалися і будуть тільки підсилюватися, повідомляють Патріоти України. "Противник буде на...