Нетипова Україна: Рожеві озера, зебри і пустеля (фото, відео)

Українська блогерка, ексредакторка шоу "Орел і Решка" Яна Метьолкіна показала незвичайний туристичний маршрут по Україні.

За три дні Яна відвідала заповідник Асканія-Нова, Лемурійське й Генічеське озера, а також Олешківські піски. Фото і відео Метьолкіна поділилася в своєму авторському блозі, передають Патріоти України.

Заповідник Асканія-Нова

"Виїжджаємо з Києва о 8 ранку і до 6-ї вечора вже біля Національного Парку Асканія-Нова. З готелями в цих краях не густо, він тут один, зате поряд зі входом у заповідник. Важливо розуміти, що вся Асканія-Нова — це штучно створений заповідник. Спочатку — це був степ, де навіть не росли дерева", — пише блогерка.

"Найяскравіше враження — це, звісно, сафарі. Ми заїжджаємо на Великий Чаплинський під — територія заповідника, де в максимально наближених до природних умов вільно живуть копитні з різних континентів: Індія, Африка, Азія", — продовжила Метьолкіна.

Генічеське озеро

"Колись тут вівся соляний промисел. І всю цю сіль везли на продаж у Європу Чумацьким Шляхом, який розташований неподалік. Кажуть навіть, що рожеву сіль із Генічеського озера поставляли у двір Катерині II. Але зараз ніякого соляного промислу тут немає. Туристів мало", — написала блогерка.

Олешківські піски

Кінцевою точкою маршруту Метьолкіної були Олешківські піски. Вона зазначила, що колись на цьому місці були густі ліси.

"Але потім люди вирубували дерева, величезні стада овець барона Фальц-Фейна (батька засновника Асканії-Нови) виїли траву, виникали пожежі через посуху, промишляла вітрова ерозія і ось уже пустеля розрослася до неймовірних розмірів. Щоб хоч якось зупинити "розмноження" пустелі, люди почали висаджувати по її контуру дерева і з вертольотів засівати траву", — додала дівчина.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...