Невідомі точно знали, де розташовані відеокамери: На могилу Столипіна у Лаврі принесли квіти із "Z"-символікою (фото)

У Києво-Печерській лаврі на могилу політичного діяча часів Російської імперії Петра Столипіна невідомі поклали букет квітів з літерою "Z", яка стала символом окупантів під час повномасштабного вторгнення. Про це повідомила українська журналістка Соня Кошкіна на своїй сторінці в Facebook і опублікувала відповідні фото, передають Патріоти України.

"Фото номер один – могила Петра Столипіна в Лаврі. Того самого "самодєржца", українофоба, автора низки політичних репресій. Якого за всі його "діяння" таки застрели в Києві...

Одним словом, дуже "достойна" була людина. Настільки, що на надгробок в Верхній Лаврі (заповідник, який вже зачищено від московських попів) до цього часу іноді приносять квіти.

З "абсолютно випадковою" "Z-символікою на обгортці. Ну, не знайшлося інших обгорток", – зазначила Кошкіна.

За її словами, особа, яка поклала квіти, точно знала, де розташовані камери відеоспостереження, і зробила все, щоб їх уникнути.

У коментарях зауважили, що на обгортці – логотип голандського виробника та оптового постачальника квітів ZENTOO. "Але дійсно, складаєтся враження, що упаковку ZENTOO явно вибирали з пiдтекстом", – пише Олександр Боровський.

Хто такий Петро Столипін і чому він похований у Києві

На території Києво-Печерської лаври біля Трапезного храму є могила російського політичного діяча Петра Столипіна, якого 1911 року під час замаху було вбито в Оперному театрі в Києві. Сам Столипін у заповіті розпорядився, щоб його поховали у тому місті, де він помре.

Столипін був прем'єр-міністром Російської імперії у 1909-1911. Він проводив жорстку політику на укріплення самодержавства, обмежував права інших народів у Російській імперії. Зокрема, заборонив реєстрацію товариств та видавництв "інородців". До останніх були віднесені й українці.

Водночас Столипін активно заохочував українців переселятися до Сибіру і на Далекий Схід, обіцяючи великі земельні наділи. Таким чином він хотів заселети малолюдні регіони імперії і асимілювати українців на нових землях. За його спробу запровадити аграрну реформу, деякі українські історики називають Столипіна "реформатором тюрми народів".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...