"Нічого про це не знаю": Депутатка Житомирської міськради не задекларувала майна та доходів у Дубаї на $1 млн - журналістське розслідування

Депутатка Житомирської міської ради від фракції Батьківщина Олена Розенблат, яка є сестрою екснардепа Борислава Розенблата, не задекларувала елітну нерухомість в Дуба на 600 тисяч доларів. Вона заявила, що не знає нічого про це майно. Про це йдеться у розслідуванні журналістів проєкту Схеми, опублікованому у четвер, 10 жовтня, передають Патріоти України.

Як зазначають Схеми, інформацію про незадеклароване майно депутатки вони знайшли у витоку даних з дубайських державних реєстрів. Зокрема, за цими даними, Розенблат купила й не задекларувала готельний номер, квартиру, а також приховала дохід від здачі в оренду й продажу нерухомості.

За даними журналістів, у 2019 році Розенблат купила квартиру за 330 тисяч доларів та готельний номер за 270 тисяч доларів. Номер розташований в готелі Seven Hotel and Apartments The Palm, а апартаменти на 70 квадратних метрів — у District One Residences 14. З 2019 році, завдяки здачі в оренду цих двох об'єктів нерухомості, депутатка заробила 259 тисяч доларів (приблизно 9,1 мільйона гривень).

Елітну квартиру у Дубаї депутатка продала у січні 2024 року — за 459 тисяч доларів. Журналісти не дізналися, скільки Розенблат заробила на здачі в оренду готельного номера, оскільки інформація про це в реєстрі недоступна.

У своїй декларації Розенблат вказала, що володіє квартирою у Дубаї на 70 квадратних метрів, яку вона придбала у 2020 році за 11,5 мільйонів гривень. Водночас журналісти з’ясували, що у січні 2025 року квартиру депутатки винайняв росіянин, який житиме там до січня 2025 року. За оренду чоловік заплатив 50 тисяч дирхам (40,5 тисяч доларів).

Розенблат у коментарі Схемам заявила, що не знає про орендаря росіянина, а також не знає «ні про готельний номер, ані про квартиру у Дубаї, ані про дохід від них».

Олена Розенблат — сестра екснардепа від партії Блок Петра Порошенка Борислава Розенблата. Колишній нардеп є фігурантом «бурштинової справи». Антикорупційні органи вважають, що він брав хабарі за прийняття замовлених законів про легалізацію видобутку бурштину.

Як зазначають Схеми, наразі цю справу розглядає Вищий антикорупційний Суд. Якщо провину екснардепа доведуть, йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Джерело журналістів зазначило, що Борислав Розенблат використовував свою сестру для приховування активів — записував на неї свою нерухомість та компанії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 10 жовтня 2024 року- Злий Одесит

четвер, 10 жовтень 2024, 22:25

Сьогодні 10 жовтня. Триває 960 доба повномасштабної війни Росії проти України. Оккупатни здійснюють максимальний тиск на Кураховському напрямку. Времівка стане однією з ключових точок на півдні фронта, де російські війська намагаються прорвати оборону....

Російські окупанти захопили ще 4 населені пункти на Донбасі – Deep State

четвер, 10 жовтень 2024, 22:03

Російські окупанти захопили ще 4 населені пункти на Донбасі. Про це повідомляє моніторинговий ресурс Deep State, передають Патріоти України. За даними каналу, ворог окупував Миколаївку, Красний Яр, Крутий Яр на Донеччині та М'ясожарівку на Луганщині. Н...