"Нічого всерйоз не змінять": Військовий експерт Френк Ледвідж заявив, що F-16 стали розчаруванням

Військовий експерт та офіцер британської військової розвідки у відставці Френк Ледвідж заявив, що винищувачі F-16, які нещодавно отримала Україна, стали розчаруванням, передають Патріоти України.

«Очевидно, що розчаруванням стали F-16. Як я завжди говорив, вони нічого всерйоз не змінять», — сказав Ледвідж. Військовий експерт зазначив, що зараз Україна, імовірно, має чотири-п'ять діючих F-16 із загальної кількості 12, що є нормою. «І буквально перше, що трапилося [після отримання F-16], це аварія», — нагадав він.

Ледвідж запевнив, що навряд чи хтось поза ВПС України чи дуже обмеженого кола високопосадовців у ВПС США знає про причини втрати Україною F-16. «Та незалежно від того, чи був він [F-16] збитий ракетою Patriot, чи це була помилка пілота, у будь-якому випадку має місце незлагодженість між наземними та повітряними засобами, а також недоліки в підготовці пілотів, а можливо й наземного екіпажу — адже системи всередині літака залежать від наземного екіпажу так само, як і від пілота», — додав військовий експерт.

Він наголосив, що на підготовку екіпажей українських F-16 було виділено дуже мало часу. «І будь-який експерт із цих винищувачів скаже вам, що попросити 100 літаків і тут-таки мати їх готовими до роботи неможливо. Аби довести їх до рівня готовності як, скажімо, у ВПС Великобританії, або Нідерландів, або Норвегії, знадобиться 5−10 років. Адже це потребує великого досвіду, дуже багато навчання та інтеграції в інші системи, повітряні та наземні», — підсумував Ледвідж.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

З ополчення ДНР - у комбати ТРО. А що так можна було? - політолог

субота, 19 жовтень 2024, 16:10

"До ТРО в української влади якесь дивне ставлення. Якщо спорядження - то за залишковим принципом, якщо у бій - то в безнадійний. А якщо керувати силами ТРО - то має людина, яка очолювала силовий розгін Євромайдану. Тепер - комбатом призначають людину, ...

У нас наче з'явився додатковий привід для зневіри і помиральної ями, - Фурса

субота, 19 жовтень 2024, 15:32

"У нас наче з'явився додатковий привід для зневіри і помиральної ями. Але треба придивитись уважніше до цієі теми і може тоді не буде приводу посипати голову попелом. Якщо ми думаємо, що росіянам корейці потрібні, щоб кардинально змінити ситуацію на фр...