"Нє імєющій аналагав в мірє" "Змеевик": У Путіна заморозили проєкт "гіперзвукової ракети-вбивці авіаносців"

Ракети "Змеевик" повинні були використовуватися комплексами "Бастіон" / фото Міноборони РФ

Росія призупинила розробку нової ракети "Змеевик", яка раніше була заявлена як гіперзвукова ракета-вбивця авіаносців.

Як повідомляють росЗМІ, причина заморозки проекту полягає у тому, що у російського ВПК зараз в пріоритеті модернізація наявних ракет, які РФ активно використовує проти України.

"Поки в "Змеевике" гострої потреби немає", - пишуть російські сайти.

Ракета "Змеевик" - що про неї повідомлялося

За даними росЗМІ, про розробку балістичної ракети з гіперзвуковим бойовим блоком "Змеевик" у РФ заявили у липні 2022 року. Передбачалося, що ці ракети будуть використовувати російські протикорабельні комплекси "Бастіон" і "Бал". Дальність її польоту - до 4 000 кілометрів.

Ракета "Змеевик" - висновки українських експертів

Як пише Defense Express, для РФ проект "Змеевик" під виглядом "протикорабельної ракети" міг бути лише прикриттям створення ракети середньої дальності в умовах чинного договору РСДМ (договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності), який це обмежував до 2019 року.

"Але увагу слід звернути на те, що у РФ усі зусилля спрямовані на "вдосконалення" вже існуючих розробок. Це означає, що поточних ресурсів ворога не вистачає на ведення нових проектів, очевидно, і через брак технологій. Але те, що Кремль ухвалив рішення не розпорошувати ресурси, а сконцентрувати їх на вже наявному озброєнні, необхідно враховувати", - насторожили аналітики.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...