Нігерійський конкурент "Газпрому" погрожує вже в 2023 році розпочати масові поставки газу в Європу

Нігерія - один з тих постачальників «блакитного палива», який може похитнути монополістське верховенство «Газпрому» на газовому ринку в Євросоюзі.

Влада Нігерії заявила про те, що в найближчих планах будівництво газопроводу AKK Gas Pipeline, кінцева точка якого буде в місті Кано на півночі країни. Про це повідомляє EАDаіlу, передають Патріоти України.

Нігерія - один з тих постачальників «блакитного палива», який може похитнути монополістське верховенство «Газпрому» на газовому ринку в Євросоюзі. Міністр нафтових ресурсів Нігерії Тиміпре Марлін Сільва розповів про те, що вже є проект будівництва 600-км газопроводу з півдня на північ країни, за допомогою якого нігерійський газ потраплятиме в Алжир, а далі - в країни Євросоюзу.

Тиміпре Марлін Сільва / Timipre Sylva - Nigerian Cabinet Minister of State for Petroleum Resources

Уже зараз Нігерія поставляє газ в Італію та Іспанію, але сподівається сильно розширити географію поставок за рахунок будівництва AKK Gas Pipeline. Цей газопровід буде з'єднаний з Транссахарський, таким чином Європа зможе отримувати більш вигідний за ціною газ.

Газопровід обійдеться Нігерії в 2,8 млрд доларів і буде побудований за рекордні два роки. Вже в 2023 році його запустять в роботу.

А поки «Газпром» знову підняв ціну на «блакитне паливо», користуючись тим, що в Європі не вистачає газу через холодну зиму 2020/2021 рр.

Довідка: під час пошуку нафти в Нігерії натрапили на великі поклади газу. За словами експертів, нове родовище - це понад 5,5 трлн кубометрів газу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...