Ніколи раніше в путінському керівництві не було стільки людей, скривджених диктатором, - соціолог Ейдман

"Фатальна помилка Путіна? Найнебезпечніше для диктатора – плодити у своєму оточенні людей, які зачаїли образу. Такі недобиті "підранки" зазвичай стають головним мотором прихованої фронди і змов. Саме покарані Павлом, а потім пробачені аристократи вбили свого кривдника. Особисто скривджені Хрущовим, але не добиті номенклатурники відіграли велику роль у його поваленні (Микола Ігнатов, наприклад)", - пише російський соціолог Ігор Ейдман на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Путін раніше тасував кадрову колоду так, щоб усі його ставленики були більш-менш задоволені. Були винятки, але разові й рідкісні. Зараз він уперше болісно перетрусив керівну верхівку. Водночас Путін дуже образив впливові клани: Патрушева, Шойгу, генералів із міністерства оборони на чолі з Герасимовим. Сам Віктор Герасимов на місці, але його обклали новими цивільними керівниками міністерства, які відтискають у генералів фінансові потоки. Також утиснули інтереси Сергія Кирієнка, якого сильно потіснили в адміністрації президента. Володимир Мединський забрав у нього ідеологію та культуру в нове управління з політики у гуманітарній сфері. А путінський улюбленець Олексій Дюмін претендує на частину впливу Владиленовича.

Також постраждали інтереси головного комерційного партнера Шойгу – Геннадія Тимченка. За логікою речей, оптимізація витрат на оборону вдарить і по основному постачальнику військової техніки – Сергієві Чемезову, який напередодні вже плакався, що його підприємства і так працюють на межі рентабельності – не відбирайте, мовляв, у сирітки останнього.

Усе це було б не проблемою для Путіна, якби він по-сталінськи стер скривджених ним бояр у табірний пил. Однак вони не добиті і зберігають позиції у владі. Так він сам створив живильне середовище для боярської фронди.

Смертельно скривджений знущальним призначенням на другорядну посаду Микола Патрушев зберігає позиції в силових структурах, насамперед у ФСБ, у керівництві якої є особисто віддані йому люди. Шойгу, нехай і в ослабленому вигляді, дістав у своє розпорядження Раду безпеки, яка об'єднує найвпливовіших силовиків у країні. Герасимов зберігає основну позицію в міністерстві оборони і може очолити генеральську фронду суто цивільним керівникам, які прийшли туди разом із Бєлоусовим, "штафіркам", яких зневажають військові. Та й лояльність Кирієнка тепер не така очевидна. Він напевно сильно напружився внаслідок останнього переділу впливу в адміністрації президента. А Кирієнко – це кадрова політика, розстановка бюрократів у системі влади по всій країні.

Ніколи в путінському керівництві не було так багато впливових людей, скривджених диктатором. Я не стверджую, що змова неминуча, але певні стратегічні ризики для Путіна нові кадрові рішення, очевидно, становлять".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Противник продовжує "стискати" район оборони ЗСУ у місті Вугледар одночасно із заходу та сходу... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 27 вересень 2024, 22:26

короткі інформаційні повідомлення з різних напрямків... 1. Очевидно, військово-політичне керівництво республіки Білорусь (РБ), в особі лукашенкИ, продовжує зображати "сильно наляканого" маленького диктатора... . 15-а зенітна ракетна бригада (зрбр) впс...

Огляд карти бойових дій за 27 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 22:09

Сьогодні 27 вересня. Триває 947-ма доба оборони України проти російської навали. Яка ситуація у Вугледарі, де українські війська продовжують тримати свої позиції? Які виклики та загрози стоять перед нашими захисниками в цьому стратегічно важливому міст...