Ніколи так не робіть, коли бачите бійця з пораненням, - військовий блогер

"Привіт, котики! Скучили? Прогулявся днями Києвом. Так, сам, своїми ногами. Находив 7 тисяч кроків і щасливий, як дитина. Та розмова не про те", - пише військовий блогер та політик Юрій Гудименко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Що ви робите, коли на вулиці бачите людину в камуфляжі з явними ознаками поранення? З дуже явними ознаками: немає руки, ноги чи ока, у неї протез, вона на милицях чи в колісному кріслі. Ваші дії, коли ви бачите військового з пораненням?

Я побачив, що ви робите. Ви ховаєте погляд і вдаєте, що нікого не помітили.

Це завідома погана ситуація. Адже я знаю, що ви мене помітили. Ви знаєте, що я знаю. Але однаково вдаєте, що ні. Мені особисто було дуже неприємно в таких випадках, хоч я і розумію причини цього.

Про що мені думати в цей момент? Я йду вулицею й від мене відводять очі. Відчуття, що я зробив щось не так, допустив помилку, що я — злодій. Чи я хворий чимось дуже заразним. Це не так. Абсолютно не так. Я й інші військові не зробили жодної помилки. Ученими перевірено й доведено, що камуфляж сам по собі не перекидається на оточуючих.

Тому я маю до вас прохання. Якщо ви бачите військового й особливо військового з пораненням — подайте йому якийсь знак. Раніше пропонували притиснути руку до серця чи сказати "дякую". Я розумію, що це не завжди зручно. Тому просто кивніть. Просто кивніть, не опускаючи очей. Ви не зробили цій людині нічого поганого. Ця людина не зробила вам нічого поганого.

Ми всі — частини одного організму. Ми всі — частини України, української нації. Не треба робити одну із частин невидимою. Це погано, це неправильно.

Побачите військового — кивніть. Цього буде більш ніж достатньо. Вам стане спокійніше, бо ви не відчуватимете, що зробили щось неправильне. І людині буде приємно, вона зрозуміє, про що мова. Повірте мені — усі зрозуміють.

Ми не невидимки і ми не звинувачуємо всіх цивільних у чомусь. Просто треба комунікувати. І це гарний початок.

Я буду вдячний усім, хто це зробить або почне так робити, або для початку проговорить цю тему з рідними, близькими, друзями. Просто кивніть".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...