Німеччина може передати Україні ракети TAURUS

TAURUS

Німеччина може передати Україні крилаті ракети TAURUS у рамках військової допомоги.

Про це повідомив голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО нардеп Єгор Чернєв.

Ці ракети авіаційного базування дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на великих відстанях.

За словами народного депутата, ключові парламентські фракції німецького парламенту досягли консенсусу у можливості передачі Україні ракет TAURUS.

“Щойно мої друзі з Бундестагу повідомили мені, що ключові парламентські фракції досягли консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет TAURUS… Тривалий час ми працювали з німецькими парламентарями, щоб сформувати групу підтримки, і ось, нарешті, крига скресла”, – підкреслив нардеп.

Ракета Taurus на винищувачі німецьких повітряних сил. Фото з відкритих джерел

Чернєв додав, що очікує на офіційне рішення щодо постачання ракет з Німеччини.

Водночас, за даними видання Bild, німецький уряд відмовляється постачати Україні це озброєння через побоювання, що Київ може застосовувати ракети для ударів по російській території, а також через те, що Бундесвер має лише 150 боєготових TAURUS.

Нагадаємо, що наприкінці травня німецьке видання Spiegel повідомило: Україна звернулася до ФРН з офіційним запитом про надання крилатих ракет TAURUS. Отримання запиту підтвердили у міноборони Німеччини. Однак речниця відомства не уточнила деталі, зокрема, скільки крилатих ракет розраховує отримати Київ.

Також, за даними видання Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, про поставки TAURUS говорили на початку травня президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц.

А перед цим на користь передачі цих ракет Силам оборони України висловився депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер. Він є одним із найбільш впливових німецьких депутатів у сфері безпеки та оборони і системно підтримує Україну.

Крилаті ракети TAURUS спільно з франко-британськими Storm Shadow/SCALP EG, які вже застосовує Україна, дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території на далеких відстанях.

TAURUS

Авіаційна дозвукова крилата ракета TAURUS KEPD 350 великої дальності призначена для високоточного ураження захищених цілей противника на дальності до 500 км. Ракета вагою 1400 кг та довжиною 5 метрів розроблена компанією Taurus Systems GmbH – спільним підприємством MBDA Deutschland та шведської компанії Saab Bofors Dynamics AB. Німеччина на початку 2000-х років замовила 600 ракет TAURUS для своїх повітряних сил.

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...