Німеччина передає Україні батарею Patriot та БМП Marder

Німеччина передасть Україні батарею системи ПРО Patriot та бойові машини піходи Marder.

Про це йдеться у офіційному повідомленні уряду ФРН за результатами розмови канцлера Олафа Шольца з президентом США Джо Байденом.

У заяві йдеться про те, що ФРН узгоджує свої дії зі США. Відтак, оскільки Америка передає Україні БМП Bradley, то Німеччина готова передати Marder. Відповідно німецька влада готова продовжити зусилля США із посилення протиракетної оборони України і передати ще одну батарею системи Patriot.

Обидві країни планують навчати Збройні Сили України роботі на відповідних системах“, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, очікується, що США 6 січня оголосять про передачу Україні 50 БМП M2 Bradley.

Наприкінці 2022 року президент США Джо Байден оголосив про передачу Україні однієї батареї системи ПРО Patriot.

Тривалий час влада Німеччини відмовлялася почати поставки Україні важкої бронетехніки. Німецька влада пояснювала це складністю західної зброї, браком вільної техніки в запасах Бундесверу, небажанням ескалації та “спільною політикою” країн НАТО.

Україна в різний час просила БМП Marder, танки Leopard 1 і Leopard 2, БТР Fuchs.

ФРН також відмовлялася передати Україні систему Patriot запропоновану раніше Польщі, попри те, що польська влада неодноразово просила віддати комплекс саме українському війську.

Німецька преса повідомляє, що вплив на рішення уряду ФРН справила і заява Франції про намір передати Україні колісні танки AMX-10RC. Про це рішення стало відомо за результатами розмови президентів країн – Володимира Зеленського та Емануеля Макрона.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....