"Німецька якість": Воїни ЗСУ розповіли, як захищають Україну від повітряних атак Росії за допомогою зенітки Gepard (відео)

Український екіпаж німецької самохідної зенітно-артилерійської установки Gepard лише за два бойових виїзди збив п’ять безпілотників Shahed. Військовослужбовці входять до складу однієї з найуспішніших обслуг ЗАУ. Екіпаж навчався в Німеччині, після чого приступив до бойових завдань. Як саме готувалися бійці, щоб успішно нищити ворога, розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у Telegram. Він опублікував відео, на якому показав, як працює один із найкращих екіпажів "Гепарда", передають Патріоти України.

Герої ролика — навідник-оператор з позивним "Том" і механік-водій з позивним "Байкер". Вони входять до складу однієї з найуспішніших обслуг зенітно-артилерійських установок. Екіпаж пройшов навчання у Німеччині й не так давно почав виконувати бойові завдання.

"Ми їздили на навчання в Німеччину, там пройшли 8-тижневий курс. Нас навчали, як збудована, і як експлуатувати бойову машину, після чого ми пройшли практику на стрільбах. Нам дали грамоту, оскільки ми показали найкращі результати в Німеччині", – розповів навідник-оператор ЗАУ з позивним "Том".

За словами механіка-водія ЗАУ з позивним "Байкер", Gepard легкий в управлінні. "Ця машина побудована на базі "Леопард-1", але вона набагато складніша, набагато важча. В "Леопард-1" нема додаткового двигуна і башта не така важка. Ця техніка має свої відмінності. Вона трохи більша, важча. Машина взагалі легка в управлінні, в неї коробка-автомат тіптронік", – розповів "Байкер".

За два бойових виїзди ця команда збила п’ять Shahed 136. Ще кілька цілей в тому нальоті збили обслуги інших установок дивізіону. "Німецька якість техніки помножена на бажання екіпажу нищити ворога, дають у підсумку добрий результат", — зазначив Наєв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...