Німецькі компанії допомагають РФ відбудовувати окупований Маріуполь, - журналістське розслідування

Журналісти знайшли низку доказів того, що німецькі компанії відіграють важливу роль у відбудові окупованого росіянами Маріуполя. Зокрема, логотипи німецьких виробників можна знайти на будівельній техніці, вікнах та гіпсових пакетах. Це розслідування провели журналісти політичного журналу ARD Monitor, інформують Патріоти України з посиланням на Tagesschau.

У річних звітах, на сайтах компаній, у фото і відео – скрізь є докази того, що німецькі компанії відіграють важливу роль у відбудові Маріуполя. Це будівельна техніка або вікна, на яких помітні логотипи кількох німецьких виробників. Зокрема, на гіпсових пакетах помітна назва Knauf. Це німецьке сімейне підприємство з провінції Франконія є світовим лідером у виробництві штукатурки. Ще й тому, що протягом тривалого часу веде важливий бізнес у Росії.

Керівник компанії Knauf Ніколаус Кнауф понад 20 років був почесним консулом Росії. На фото він усміхається поруч із президентом РФ Володимиром Путіним. Кнауф зберіг цю посаду навіть після анексії Криму, а 2018 року назвав подальші санкції проти Росії "жахливими".

У Knauf кажуть, що в Росії продовжують працювати 4000 людей, а продажі там мільярдні. У загальній заяві щодо російського бізнесу Knauf повідомив журналістам, що засуджує російську агресію проти України та дотримується всіх санкцій ЄС проти РФ. Виробляють у Росії "виключно для російського ринку". Однак компанія залишила без відповіді великий список запитань редакції.

Експерт із санкційного права Віктор Вінклер не погоджується з тим, що російський бізнес не має нічого спільного з німецькою материнською компанією. "Те, що якщо я маю дочірню компанію в Росії лише на російській території, що це, так би мовити, не має відношення до санкцій, це абсолютний міф і не може бути реальністю", – висловився Вінклер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...