Німецький аналітик вибовкав таємницю ЗСУ: Росіяни втрачають на фронті сотні танків і БМП через одну маленьку помилку або велике боягузтво,, - BILD (відео)

Росіяни самі полегшують для ЗСУ завдання зі знищення російської бронетехніки.

Російська армія втрачає багато танків через маленьку помилку, якої припускаються водії бронемашин. На неї вказав аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке.

Експерт звернув увагу на черговий запис знищення російського "танка-черепахи" на фронті в Україні. Спочатку бронемашина підірвалася на міні, але не була зруйнована повністю, а лише втратила рухливість. Екіпаж і десант змогли благополучно покинути танк.

Як зазначає Рьопке, навіть знерухомлений танк-черепаху знищити дуже складно. Однак самі росіяни полегшують для ЗСУ це завдання. Аналітик зазначив, що механік-водій, залишаючи танк, залишив відкритим оглядовий люк у лобовій частині машини. Саме туди і залетів невеликий український дрон-камікадзе, спричинивши потужний вибух безпосередньо всередині танка. Якби кришку люка закрили, знищити танк було б набагато складніше.

За словами Рьопке, цей запис не поодинокий, і росіяни втрачають техніку за таким сценарієм практично щодня. У результаті жертвами відкритих люків стали вже сотні танків, БТР і БМП. Експерт BILD припускає, що виною всьому паніка російських танкістів, які забувають про необхідність закрити люк, коли залишають пошкоджену на мінах техніку.

Танки-черепахи на фронті в Україні

З квітня 2024 року росіяни почали застосовувати на фронті так звані "танки-черепахи" - звичайні танки, додатково захищені від FPV-дронів навареним "панциром". Під цим панциром розміщується десант і часто системи РЕБ.

У теорії такий захист має рятувати від легких безпілотників-камікадзе, дозволяючи танку підвести штурмову групу ближче до українських окопів. Однак такі танки вразливі для звичайної артилерії і протитанкових ракетних комплексів, що робить їх безглуздими, якщо у противника є інша зброя, крім дронів.

Аналітики кажуть, що загалом росіяни скоро відмовляться від танків-черепах, зважаючи на їхню непрактичність і низьку ефективність.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...