НКРЕКП приготувала українцям неприємний сюрприз при платежах за газ

Розмір абонентської плати розраховується виходячи із споживання за минулий рік (з 1 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019 року). Весь газ в кубометрах, які витратили, множать на тариф і ділять на 12 місяців. Саме ця цифра і є абонплатою.

За новими правилами за кожний день прострочення абонплати за газ, яку було встановлено в Україні з 1 січня, доведеться платити штраф в двократному розмірі, а карати будуть в тому випадку, якщо внести гроші після 20-го числа місяця, за який вноситься платіж. Про це йдеться в ухвалених правилах НКРЕКП, передають Патріоти України.

Уточнюється, що нараховувати запізнення будуть не до того дня, як відправили виплати, а до того моменту, поки їх не буде зараховано на рахунок постачальника комунальної послуги. З огляду на те, що місячний розмір абонплати, залежно від обсягів споживання і регіону, може досягати 300 і більше грн, місячне прострочення збільшить цю суму до 600 грн.

При цьому, українці мають право не вносити абонентську плату після розірвання договору з оператором ГРМ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...