Нонсенс, але там повірять: Соловйов поширює фейкове відео, нібито росіяни взяли в полон вагітну українську військову

Відео з вагітною військовослужбовицею ЗСУ, яку нібито взяли в полон росіяни – фейкове. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Патріоти України.

"Українці відправляють на передову вагітних жінок – доказом цього слугує відео, на якому росіяни беруть в полон вагітну жінку-військовослужбовця ЗСУ", - такий ролик поширив російський пропагандист Володимир Соловйов.

У Центрі наголошують, що відео, яке тиражують росіяни – це підробка. Журналісти проєкту "Без брехні" навели конкретні докази фейку:

  • форма жінки у кадрі – чиста, не затерта. Хоча пропагандисти стверджують, що військовослужбовиця – з передової.
  • Відсутнє спорядження – розгрузки, ремінь із обвісами, наколінники, у плитоносці немає плит. Також відсутня зброя.
  • Обличчя полоненої не видно. Вона сидить спиною або боком до військових, що з точки зору безпеки, тих, хто бере в полон – неправильно. Бо таким чином вони не бачать те, що може бути приховано у жінки спереду – наприклад, граната.
  • Місцевість не схожа на ту, де ведуться інтенсивні бойові дії. Не чути звуків вибухів та пострілів.
  • Жінка на відео ніби навмисно сидить і чекає, поки її візьмуть в полон.

"І найголовніше: вагітність – підстава для звільнення зі служби. Вагітна військовослужбовиця ЗСУ просто не могла опинитися на передовій", - пише SPRAVDI.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Лісабон визнано кращим містом для туризму у 2024 році: чому?

четвер, 23 травень 2024, 19:05

22 квітня, видання VisaGuide.World поділилася дослідженням щодо найпопулярніших локацій Європи серед туристів у цьому році. Місто, яке зайняло першу сходинку у цьому рейтингу, це Лісабон. І це має власні резони тому, що столиця Португалії вже давно цін...

Служниця з'їдає другого головкома ЗСУ поспіль: "Мізки вмикати не пробували? Що ви творите? Дякую, бл*, за мобілізацію", - офіцер звернувся до Безуглої

четвер, 23 травень 2024, 18:24

Командир роти ударних БПЛА "Люфтваффе" 129-ї бригади ТРО Микола Колесник порадив "слузі народу" Мар’яні Безуглій зважувати свої заяви, оскільки це може мати негативний вплив на процес мобілізації. . Про це Колесник написав на своїй сторінці у фейсбуці...