"Нормальний розвиток подій": Путін вдався до дивної стратегії реагування на Курськ, - західні ЗМІ

Кремль намагається применшити загрозу від безпрецедентного українського вторгнення в Курську область, подаючи його як локальну форс-мажорну проблему на кшталт природного лиха. Про це пише Bloomberg, аналізуючи останні дії і заяви російської влади, передають Патріоти України.

У п’ятницю президент Володимир Путін зібрав вищих посадових осіб Росії на чергове засідання Ради безпеки. Однак центральною темою стало не перше за 80 років вторгнення іноземної армії в Росію, а "нові технічні рішення, прийняті під час спеціальної військової операції".

Російські ЗМІ також концентрують свою увагу не стільки на українському вторгненні як такому, скільки на темі гуманітарної допомоги людям, які постраждали від подій в Курській області. Як зазначає Bloomberg, фактично Кремль намагається сформувати у росіян відчуття певної "нормальності" подій в Курській області, ніби там відбувається масштабна повінь чи інше природне лихо.

"Кремль не хоче посилати повідомлення про те, що ворог біля воріт. Вони не хочуть посилати повідомлення про силу України та їхню власну слабкість", — сказала Ольга Олікер, директор з питань Європи та Центральної Азії Міжнародної кризової групи в Брюсселі.

Кремль, схоже, не бажає навіть визнати факт вторгнення. Наприклад, у понеділок кремлівська прес-служба видала повідомлення про те, що Путін обговорив "поточні питання" з високопосадовцями щодо "ситуації" на кордоні.

Під час однієї такої зустрічі, яка транслювалася онлайн, Путін різко перебив в.о. губернатора Курської області Олексія Смирнова, коли той почав описувати масштаби українських дій. Диктатор наказав губернатору зосередитися на питаннях допомоги біженцям, а військові оцінки залишити Міноборони.

Хоча тривога серед пересічних росіян зростає, апатія залишається домінуючою реакцією суспільства на курські події, вважає Михайло Виноградов, голова фонду "Санкт-Петербургська політика". "Домінує тривога, а не бажання помститися", – сказав він.

За словами Сергія Маркова, політичного консультанта, близького до Кремля, Путін хоче звести до мінімуму рівень стресу серед росіян, які вже незадоволені неспроможності армії РФ знищити Україну. "Але у влади є план Б, і якщо суспільство вимагатиме зробити все для перемоги, то ми проведемо мобілізацію", – сказав він.

Путін уникає "емоційних заяв, щоб йому не довелося діяти радикально, особливо в обставинах, коли він не впевнений, що має ресурси діяти жорстко. У будь-якій кризі він вважає за краще взяти паузу і почекати", — каже Виноградов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські окупанти захопили Нью-Йорк на Донеччині - соцмережі

неділя, 18 серпень 2024, 20:23

Українськими пабликами та телеграм-каналами, які ведуть військові, розходиться інформація, що РФ повністю захопила Нью-Йорк Донецької області, передають Патріоти України. Офіційно це ні Україна, ні Росія не підтверджували. На картах, які публікують укр...

Ну, що тепер, синку, про це все скажеш? - Полонений командир роти севастопольських морпіхів виявився персонажем з дуже цікавим українофобським бекграундом

неділя, 18 серпень 2024, 20:02

Вартість в "азовцях" цього типа на обмін вочевидь зростає. А ні, то гнити гниді в українській тюрмі, як військовому злочинцю, до скону. Виявляється, полонений командир роти Андрій Кичов , якого взяв 225-ий батальйон, і який благав під запис, щоб його ...