Нова спроба Росії лізти на Вугледар стане другою Чорнобаївкою, - військовий експерт

Під час нещодавнього російського наступу поблизу Вугледара окупанти зазнали ганебної поразки. Якщо ворог знов спробує наступати на цьому напрямку, ЗСУ знищать загарбників. Таку думку висловив військовий аналітик, майор запасу, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

За його словами, у разі повторних спроб росіян взяти Вугледар повториться історія із Чорнобаївкою Херсонської області. "Тоді ми знищили у недовготривалому бою 130 одиниць техніки, а ще 30 взяли як трофеї. Якщо вони (росіяни – ред.) знову полізуть на Вугледар, то це буде нова Чорнобаївка", – зауважив він.

Окупанти приречені на поразку

Гетьман зазначив, що Вугледар розташований вище над рівнем інших територій поблизу. Там простіше оборонятися, а наступати дуже складно.

Військовий аналітик припустив, що росіяни мають на меті зосереджувати велику кількість техніки в одному місті, щоб завдавати ударів. Але українські військові зможуть виявити ворожі позиції та знищити їх.

"Вони підтягують війська великими колонами. У нас є аеророзвідка, космічна розвідка. Ми все бачимо та знищуємо. Якби вони підсовувались, накопичували для потужного удару, ми все накопичення перебили б", – підкреслив майор запасу.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...