"Новачок" родом з Росії: Імовірний отруйник болгарського бізнесмена потрапив на відео з камер спостереження (відео)

І в Болгарії, і у Великобританії було застосовано "Новачок", стверджують слідчі.

Прокуратура Софії 20 січня опублікувала кілька відеозаписів, на яких видно людину, причетну до отруєння болгарського підприємця Еміліана Гебрева.



11 лютого 2019 року генпрокурор Болгарії Сотір Цацаров заявив, що російські спецслужби можуть бути причетними до замаху на Гебрева у квітні 2015 року. За його словами, один зі співробітників російської військової розвідки в'їжджав у Болгарію три рази, зокрема перебував у Софії 28 квітня, коли Гебрева було госпіталізовано з отруєнням.



За даними розслідування групи Bellingcat, The Insider і Der Spiegel, під час спроби отруєння Гебрева в Болгарії перебував генерал-майор Денис Сергєєв, відомий також як Сергій Федотов. Він у 2015 році потрапив на камери відеоспостереження біля готелю в Софії, де був розташований офіс Гебрева.



Федотова британські ЗМІ з посиланням на правоохоронців називали куратором отруєння розробленим у РФ нервово-паралітичним агентом "Новачок" російського розвідника Сергія Скрипаля в Солсбері в березні 2018 року. За даними The Daily Telegraph, агент складав план провулка, де жив Скрипаль.



У лютому 2019 року Великобританія і Болгарія створили спільну слідчу групу для перевірки ймовірного зв'язку між замахом на Скрипаля і спробою отруєння Гебрева. Лабораторія університету Гельсінкі встановила, що Гебрева також намагалися вбити нервово-паралітичною речовиною із сімейства "Новачок".



І Гебрев, і Скрипаль вижили.

Як повідомила пресслужба відомства, записи надав син Гебрева Хрісто.

Чоловік у капелюсі й окулярах переміщується між машинами на парковці компанії Emco Ltd., яка належить Еміліану Гебреву. Дата запису – 28 квітня 2015 року.

Призначено відеотехнічну експертизу для встановлення особи людини.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...