Нові HIMARS України отримають 18 комплектів IFATDS

США закуплять для України комплекти експортної автоматизованої системи управління вогнем артилерії IFATDS. Контракт розміщено на порталі державних закупівель уряду США.

Ці комплекти International Field Artillery Tactical Data System (для США позначення – AFATDS) призначені для ракетних комплексів М142 HIMARS.

За контрактом США придбають 18 таких комплектів для американських реактивних систем України.

Імовірно, вони мають бути встановлені на 18 нових реактивних системах М142, які мають бути виготовлені для України у рамках програми USAI.

Ілюстративне фото на тему International Field Artillery Tactical Data System (IFATDS/AFATDS). Армія США

IFATDS/AFATDS призначена для інтеграції та використання інформації із різних джерел для створення загальної оперативної картини вогневої підтримки.

Це мережа комп’ютерних робочих станцій, які обробляють інформацію та обмінюються нею. Дані передають від передового спостерігача до підрозділу, який надає вогневу підтримку.

Функції включають автоматичну обробку запитів на вогонь із використанням налаштованого управління, створення кількох тактичних рішень для вогню, децентралізоване прийняття рішень, моніторинг виконання місії та інше.

Системи IFATDS також планують поставити Китайській Республіці (Тайвань) та Латвії.

Для Риги можуть замовити 55 комплектів International Field Artillery Tactical Data System.

РСЗВ М142 HIMARS військових США. 2021 рік. Фото: U.S. Pacific Fleet

Тайвань матиме 16 комплектів IFATDS і ця інформація свідчить про те, що у США запланований додатковий контракт на постачання HIMARS острівній державі.

Нагадаємо, у вересні Пентагон анонсував передачу Україні 18 реактивних систем М142 HIMARS. Це установки вже нового виробництва, а не озброєння із запасів армії Сполучених Штатів.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Молитва Богородиці за Україну... Україно, ти як Фенікс з попелу воскресаєш і ворогів перемагаєш": У мережі пригадали пророцтво старця Зосими на 2024 рік (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 5:58

З'явилось нове передбачення, коли українська армія зможе здобути перемогу над Росією. Зокрема, старець Зосим пророкував, що саме у 2024 році в країні "зникне страх та запанує спокій". Про це йдеться у відео на каналі "Український молитовник" у YouTube....

Серія українських ударів по цілях у Криму та Мордовії носить масштабний і скоординований характер – ISW

четвер, 18 квітень 2024, 5:00

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), українські удари по цілях Росії у Криму та Мордовії є скоординованою і широкомасштабною серією. . "Українські удари по російських авіаційних об'єктах в окупованому Криму, а також на території Росії, я...