Нові подробиці атаки дронів на російські кораблі в окупованому Севастополі, - військовий експерт

"Всі ми знаємо про технологічну історію з атакою дронів камікадзе на російські військові кораблі у Севастопольській бухті, яка сталася 29 жовтня. Тоді від морських та повітряних дронів постраждали кілька російських бойових кораблів. За оцінками різних джерел йшлося про флагман флоту фрегат "Адмірал Макаров", який є носієм восьми крилатих ракет "Калібр", а також зазнали пошкоджень тральник Чорноморського флоту "Іван Голубець" і можливо десантні кораблі", - пише військовий експерт Сергій Згурець у своїй колонці, передають Патріоти України, та продовжує:

"Українська сторона не брала на себе відповідальність за цю вкрай добре сплановану і яскраво проведену операцію. Російські офіційні особи так само не визнали жодних пошкоджень фрегата подібно до того, як свого часу Міноборони Росії не визнавало того, що українські ракети "Нептун" потопили російський крейсер "Москва".

Зате звинуватили Україну і Велику Британію у проведенні операції з безпілотниками. І Путін щось там ображено казав про ударні дрони довжиною 10 метрів і вагою бойової частини чи то 500 кг, чи то 500 тонн, і навіть зажадав гарантій безпеки для Чорноморського флоту (саме військового.-ПУ.) від нападів з України, як умови відновлення зернової угоди. Дивне побажання — власна безпека для кораблів, які обстрілюють нашу землю.

Але, що сталося з ворожими кораблями? Нарешті у відкритому доступі з‘явилися супутникові знімки за 1 листопада. Вони вказують на те, що під час атаки дронів-камікадзе у тимчасово окупованому Севастополі, був пошкоджений як мінімум один фрегат.

На знімку видно, як його тягнуть два буксири з носа та корми корабля. Зазвичай кораблі в акваторії бухти Севастополя пересуваються своїм ходом і це дозволяє припустити, що унаслідок атаки дронів фрегат "Адмірал Макаров" як мінімум втратив хід.

Тобто атака була цілком успішною і можна говорити про більш суттєві пошкодження цього фрегату. Наскільки пошкодження серйозні та скільки часу знадобиться для відновлення цього корабля, дочекаймося наступних супутникових знімків. Але є ще одна цікава деталь, що зазвичай російське угруповання з "калібрами", яке загрожує Україні, нараховує до шести кораблів, а сьогодні на бойовому чергуванні перебуває лише один носій цих морських крилатих ракет і це фрегат "Адмірал Ессен". Здається, що треба повторити на біс операцію з атакою морських дронів".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....