Новий глава поліції Київщини підпадав під люстрацію і не мав права працювати в держорганах до жовтня 2024-го, - журналістське розслідування

Нового голову поліції Київської області Анатолія Щадила мали звільнити, оскільки він підпадав під люстрацію, але зараз продовжує обіймати посади в поліції. Про це йдеться у розслідуванні hromadske, передають Патріоти України.

Щадило працює в органах міністерства внутрішніх справ з 1998 року. Коли у 2013-му розпочалася Революція Гідності, він був заступником керівника поліції Волинської області.

У лютому 2014-го бійців волинського Беркута відправляли у відрядження до Києва. Щадило, як повідомляє hromadske, працював у волинській міліції до літа 2014 року, а потім ще кілька місяців перебував «у розпорядженні керівництва». Так, він обіймав посаду ще понад півтора року.

Проаналізувавши біографію Щадила, директорка Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України у 2014−2016 роках Тетяна Козаченко заявила, що він «точно підпадав під люстрацію» та за законом не мав права працювати в державних органах до жовтня 2024 року.

За її словами, звільнити від люстрації може лише президент своїм указом — щодо Щадила такого не було. Сам нині голова поліції Київщини сказав журналістам, що працював на посаді заступника поліції Волинської області менш як рік. hromadske зауважує, що це прямо суперечить його ж біографії.

«Я не міг підпадати під люстрацію, тому що я працював у Києві. Коли я прийшов на Волинь, я там пропрацював рівно три місяці. Я ж не розв’язую ці питання — включати мене в люстрацію чи не включати. Ми підтримували Революцію Гідності, тому, напевно, й не потрапили [під люстрацію]», — сказав Щадило.

11 вересня Андрій Нєбитов пішов у відставку з посади голови поліції Київської обласної. Її обійняв генерал поліції третього рангу Анатолій Щадило.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...