Новий міністр аграрної політики живе у квартирі тещі за 17 млн грн, - журналістське розслідування

Міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль мешкає у квартирі на 170 квадратних метрів в елітному столичному ЖК, повідомляє Слідство.Інфо. Квартира належить його тещі, яка, ймовірно, не мала достатнього офіційного прибутку на її придбання, зазначають Патріоти України.

Журналісти проаналізували декларацію міністра і з’ясували, що з серпня 2023 року його дружина орендує квартиру в Києві площею 170 квадратних метрів. У цьому будинку проживає вся родина міністра. Водночас власником квартири вказана теща міністра Галина Баранюк, яка купила її в липні 2021 року.

Наприкінці червня 2021 року в житловому комплексі, де мешкає Коваль, продавалася квартира з ідентичною площею. Згідно зі знайденим оголошенням, тоді така квартира коштувала 17,7 мільйона гривень ($650 тисяч за курсом долара того часу).

За даними журналістів, 69-річна Галина Баранюк усе життя проживає в Чернівцях. Вона пенсіонерка, раніше працювала бухгалтером на різних підприємствах у Чернівцях.

Документ, наданий журналістам, містить інформацію, що протягом 2014−2020 років Галина Баранюк разом заробила 495 тисяч гривень. Тобто, в середньому її щомісячний дохід протягом зазначених семи років становив 6 тисяч гривень на місяць. З реєстру нерухомості журналісти дізналися, що Галина Баранюк не продавала об'єкти нерухомості, які могли б дозволити їй у 2021 році купити квартиру в Києві за 17,7 мільйона гривень.

Також журналісти вивчили декларації міністра за 2019−2021 роки і не знайшли інформацію про кредити, які міністр і його дружина могли надати Баранюк для купівлі елітної нерухомості. Влітку 2021 року, коли було придбано зазначену квартиру в Києві, Коваль обіймав посаду голови Рівненської ОДА. На цю посаду його призначив президент України Володимир Зеленський ще 2019 року.

5 вересня Верховна Рада призначила Віталія Коваля на посаду міністра аграрної політики та продовольства України. До цього він обіймав посаду голови Фонду державного майна України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...