Новий похід на Харков: Росія тренує в Сибіру 120 тис. солдатів, - The Economist

Де саме РФ застосує нові дивізії, наразі не зовсім зрозуміло / фото wikimedia.org

Росія тренує в Сибіру додаткові дивізії, які може використати зокрема для спроби захопити Харків. Але перспективи такої операції виглядають сумнівними. Про це пише The Economist із посиланням на українське джерело, знайоме з даними розвідки.

"Росія зараз тренує шість дивізій (приблизно 120 000 військовослужбовців) у Східному Сибіру. 3 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що Росія мобілізує ще 300 тисяч у червні. Харків – один із кількох можливих напрямків майбутнього штурму", – йдеться у публікації.

Зазначається, що штурм Харкова видається не дуже вірогідним, але російська пропаганда активно обговорює такий сценарій. Тож це може бути просто інформаційною кампанією Кремля.

До того ж росіяни вже зазнали вражаючої невдачі під час першої спроби захопити Харків у 2022 році, коли місто було набагато гірше захищене. Така операція вимагала б прориву української оборони та оточення міста, встановлення переваги в повітрі і подальших боїв в самому місті - на все це росіянам не вистачає потенціалу, пише Economist.

"Є велика ймовірність, що нічого з цього їм не вдасться", – заявив колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк.

З цією думкою погоджується харківський бізнесмен Денис Ярославський, який зараз командує підрозділом розвідки спецпризначенців: "Їм не вдасться взяти Харків, але знищити — можливо. Ми б говорили про щось на зразок Алеппо".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чекаємо на реакцію диктатора? Лавров несподівано порівняв Путіна із віслюком (відео)

четвер, 16 травень 2024, 13:40

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров, відповідаючи на питання журналістів щодо поїздки диктатора Володимир Путіна до Китаю, порівняв останнього із віслюком, а російську делегацію назвав – «ввічливими людьми». Про це пишуть росЗМІ, п...

У супроводі двох поліцейських: Влад Яма здивував несподіваною заявою про своє "повернення" (фото)

четвер, 16 травень 2024, 13:28

Танцівник і хореограф Влад Яма, який від початку повномасштабної війни виїхав до США і більше не повертався в Україну, здивував несподіваною заявою про своє «повернення». Він опублікував у сторіс в Instagram знімок, на якому зображений біля поліцейсько...