Новий в. о. командувача Повітряними силами Кривоножко: Що очікувати від кадрових змін - Гетьман

30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив командувача Повітряних ЗСУ Миколу Олещука і призначив на цю посаду тимчасово виконуючого обов’язки генерал-лейтенанта Анатолія Кривоножка. Сталося це після втрати Україною літака F-16 і загибелі досвідченого пілота Олексія Меся. Ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман в ефірі Radio NV прокоментував кадрові рішення, передають Патріоти України.

«Ймовірніше, ці речі напряму пов’язані [з втратою F-16 і загибеллю пілота], тому що до цього до Героя України пана Олещука не було певних зауважень, і його діяльність розглядалася як цілком гідна того, щоб займати цю посаду. Великий резонанс в Україні і в світі, серед наших партнерів, викликала втрата літака F-16, загибель нашого пілота. <...> Але такий рішучий крок з боку президента… Можна по-різному до цього ставитись. Мені здається, що краще було б почекати закінчення розслідування. З іншого боку, верховний головнокомандувач має приймати рішення в межах своїх повноважень, і це його законне рішення», — зауважив Гетьман.

Він також розповів, що відомо про Кривоножка: «Новий командувач — він сам пілот, попередній був більше пов’язаний з протиповітряною обороною. <...> Я не кажу, що більше може розбиратися в питаннях, але подивимось».

Майор запасу підкреслив, що новому очільнику потрібен час, аби опанувати посаду: «Тому давати оцінку наперед якось не дуже розумно. Дайте йому шанс. Це нормальний генерал, якихось зауважень, претензій до нього немає. Подивимося, чи зможе він опанувати цю дуже відповідальну посаду. Дайте хоча б кілька тижнів, щоб розібратися, що буде змінюватися в Військово-повітряних силах з приходом нового командувача».


Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чому здають Покровськ: як росія веде наступ? - Бутусов

неділя, 1 вересень 2024, 0:30

Що буде, якщо рф захопить Покровськ?

План "Потужні потуги"

субота, 31 серпень 2024, 22:04

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...