Нужин лише один з багатьох: Правозахисниця розповіла, скількох "вагнерівців" стратили люди Пригожина

Євген Нужин

Про те, що найманці ПВК «Вагнер» вчинили самосуд і жорстоко розправились не тільки з Євгеном Нужиним, який здався в полон, а з десятками завербованих на війну росіян, заявила російська правозахисниця і журналістка Ольга Романова в інтерв'ю каналу «Можемо пояснити». За її словами, без суду вбивають за п'ять видів «проступків»:

«За дезертирство, за спробу здачі в полон, за мародерство, за зловживання алкоголем або наркотиками, за статеві зв'язки. Євген Пригожин обіцяв позасудові страти, з червня він цим займається, і ось уже викладено і відео «страти» Євгена Нужина. Мовою «вагнерівців» це називається «обнулити людину».

Тільки підтверджених випадків військового самосуду вже близько 40, додає Романова.

«І нічого їм за це не буде, будь-який ФСВП на будь-які запити про долю зека відповідає, що це державна таємниця. Зараз ПВК вербує зеків уже в Сибіру, причому багатьох на фронт відправляють примусово. Хоча іноді родичі перешкоджають цьому».

Романова зачитала лист матері засудженого: «Він був раніше в іншому бараку, а в цей його перевели після того, як я не дала згоди на вербування. Подзвонила заступнику начальника колонії, пригрозила, що в суд подам. Мене „вагнерівці“ два дні тероризували дзвінками».

Жінці погрожували, що син у будь-якому разі опиниться на фронті, але на гірших умовах. Уже завербували 30−35 тисяч ув'язнених, констатує правозахисниця.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...