ОАЕ посилили фінансовий контроль над російськими компаніями, - Bloomberg

Російські фірми, які базуються в Об'єднаних Арабських Еміратах, потрапляють під посилений контроль з боку місцевих банків. Причина в тому, що ОАЕ стикаються зі зростанням тиску з боку США в боротьбі з ухиленням від санкцій. Про це 23 листопада написало агентство Bloomberg, передають Патріоти України.

Як зазначають журналісти, ОАЕ залучили велику кількість російських компаній у перший рік повномасштабної війни в Україні, а російські підприємці легко навчилися орієнтуватися в місцевій банківській системі. Проте зараз обходження санкцій для росіян ускладнюється, адже Арабські Емірати не хочуть ризикувати через посилення тиску США.

Грошові перекази – надсилання коштів у Росію чи переказ готівки у треті країни – тепер займають більше часу. Банки вимагають більше документації, а іноді блокують кошти, вимагаючи обґрунтування переказу або ставлячи під сумнів походження грошей.

Останніми місяцями влада Еміратів прагне усунути прогалини в дотриманні санкцій, оскільки хоче виключити ОАЕ зі списку країн, які підлягають посиленому нагляду з боку Групи розроблення фінансових заходів із боротьби з відмиванням грошей (Financial Action Task Force). Відтепер банки ОАЕ вимагають більше інформації від поточних і потенційних клієнтів з Росії і проводять перевірки, повʼязані із санкційними списками.

Зміна політики ОАЕ особливо сильно вдарила по малому бізнесу – кредитори стали зважати на співвідношення ризиків і винагороди. Деякі великі російські компанії зараз вивчають альтернативи – наприклад, переносять бізнес в інші країни Перської затоки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...