Обережно! Хакери навчилися віддалено підпалювати смартфони

Tencent виявило велику загрозу, що зачіпає сотні мільйонів пристроїв.

Вигорання чіпів під час нападу BadPower на пристрійЗловмисники навчилися віддалено зламувати і підпалювати зарядні пристрої телефонів. Про це повідомляє видання cnTechPost з посиланням на дослідження Tencent Security Xuanwu Lab, повідомляють Патріоти України.

Названа фахівцями вразливість отримала назву BadPower. За допомогою неї хакери можуть віддалено підключитися практично до будь-якого смартфону, що підтримує швидку зарядку, обійшовши програмну захист девайса. На відміну від багатьох інших вразливостей, BadPower пов'язана не з крадіжкою персональних даних, а з фізичної атакою на телефон. Зловмисники можуть атакувати що знаходиться на зарядці апарат і викликати подачу надлишкової потужності на акумулятор. В результаті чого може відбутися перегрів і загоряння смартфона.

Фахівці протестували 35 зарядних пристроїв з підтримкою швидкої зарядки восьми різних брендів і з'ясували, що уразливості схильні до 18 аксесуарів. Для захисту від BadPower експерти рекомендували регулярно оновлювати програмне забезпечення смартфонів і, по можливості, не використовувати чужі зарядні пристрої.

Методи атаки включають як фізичний, так і нефізичний контакт, при цьому значна частина атак може бути здійснена дистанційно, з 11 з 18 пристроїв можна атакувати без фізичного контакту через цифровий термінал.

На відміну від традиційних проблем із безпекою, BadPower не призводить до порушення конфіденційності даних користувача, але це завдає реального майнового збитку і навіть загрожує особистої безпеці.

На щастя, проте, більшість проблем BadPower можна усунути, оновивши програмне забезпечення пристрою.

Tencent виявляє велику швидку зарядку, що зачіпає сотні мільйонів пристроїв-cnTechPost

Фахівці попереджають:

!!! не надавайте свій зарядний пристрій іншим і не використовуйте швидкі зарядні пристрої для пристроїв, які не підтримують швидку зарядку !!!


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...