Обережно, шахраї! Українці отримують фейкові листи від імені Кабміну

Листи надходять з адреси, домен якого схожий на урядову електронну пошту.

Центр комунального сервісу в Києві закликає громадян бути уважними, щоб не попастися на «вудку» зловмисників, що пропонують фейкову знижку на електроенергію. Про це повідомляє пресслужба ЦКС, передають Патріоти України.

ЦКС стало відомо про поширення фейкової інформації у вигляді електронної е-mail розсилки.

У повідомленні на пошту громадянам пропонують зареєструватися на сайті «Центру комунального сервісу», перейшовши за помилковим посиланням. Після реєстрації користувачеві нібито оформлять знижку на електроенергію.

«Листи надходять з адреси, домен якого схожий на урядову електронну пошту. Шахраї незаконно використовували логотип Кабміну і загальну візуальну стилістику особистого кабінету Центру комунального сервісу для поширення недостовірної інформації», – повідомляє пресслужба ЦКС.

У фейковому повідомленні сказано: «Уряд України впроваджує в 4 кварталі 2020 року зменшення тарифу на електроенергію по всій території країни до закінчення карантинного періоду. Пропозиція актуальна до 15 вересня 2020 року».

Зараз ЦКС з'ясовує ситуацію і має намір звернутися до відповідних органів із запитом про встановлення організаторів фейкових розсилок. При цьому фахівці ЦКС наголошують, що є єдине посилання, за яким можна зареєструватися і користуватися особистим кабінетом ЦКШ.

В Україні ціна на електроенергію для населення становить 90 коп. за 1 кВт-год при споживанні до 100 кВт-год, а понад цього обсягу - 168 копійок за кВт-год, і залишається незмінною з 2017 року.

Ціни для побутових споживачів не зростають завдяки механізму спецзобов'язань (ПСО), покладених на енергогенеруючі компанії.

1 вересня 2020 року Верховна Рада прирівняла ціну на електроенергію для багатоквартирних будинків до цін для населення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...