Об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО зазнав чималих несанкціонованих змін: На території Лаври Паша Мерседес будував готелі та ресторани, - політолог

Релігійна організація московського патріархату на чолі з митрополитом УПЦ МП Павлом Лебедем вже десятки разів грубо порушила умови оренди комплексу

На території Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра” митрополит УПЦ МП Павло Лебідь, в народі Паша Мерседес, побудував ресторани та готелі для паломників. Багато років незаконну забудову пам’ятки ЮНЕСКО не помічали у Мінкульті, поліції, прокуратурі та СБУ.

Про це розповів пресофіцер 112 бригади сил територіальної оборони ЗСУ, кандидат політичних наук Андрій Ковальов.

Зокрема, представники Державної аудиторської служби під час ревізії Києво-Печерської Лаври виявили 36 новозбудованих самочинних будівництв – усі вони є комерційними та господарськими приміщеннями (тобто не мають прямого відношення до чернечого життя/побуту).

Павло Лебідь будував готелі для паломників, будував ресторани на території Києво-Печерської Лаври. Наприклад, греки називають Києво-Печерську Лавру, на жаль, найбільшим супермаркетом світу, чи торгово-розважальним центром, тому що повно готелів, повно ресторанів, які будував Павло Лебідь. І виникає логічне запитання, а хто давав дозвіл на будівництво на території пам’ятки ЮНЕСКО?”, – наголосив Ковальов в ефірі ТК “5 канал”.

Він додав, що релігійна організація московського патріархату, яка орендує приміщення Києво-Печерської Лаври на чолі з митрополитом УПЦ МП Павлом Лебедем, вже десятки разів грубо порушила умови оренди договору приміщень Києво-Печерської Лаври.

Виникає логічне запитання: а звідки з’явилися ці новобудови? Невже співробітники Києво-Печерської Лаври цього не бачили? Невже цього не бачили працівники Міністерства культури десятки років. Невже не бачила поліція, прокуратура, Служба безпеки України?”, – наголосив Ковальов.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Спершу не хотіла підіймати слухавки": Ексдружина Дзідзьо розповіла про їхнє спілкування після розлучення

четвер, 18 квітень 2024, 19:51

Колишня дружина українського співака Дзідзьо – виконавиця SLAVIA – розповіла про їхнє спілкування після розриву, передають Патріоти України. Артистка запевнила, що після розлучення їм вдалося зберегти теплі стосунки. Зокрема, вони продовжують вітати од...

"Деградувала до рівня Потапа": Настя Каменських відповіла хейтерам, але обурила їх ще більше (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 19:39

Напередодні в соцмережах співачку розкритикували за пісню іспанською та англійською мовами. Каменських опублікувала в Instagram відео, в якому зібрала негативні коментарі фоловерів, але знову нарвалася на хейт, передають Патріоти України. «Не дотепно… ...