Очільник МЗС Китаю заявив, що "мирний план" Пекіну щодо України підтримали понад 20 країн

Головний дипломат Китаю Ван Ї заявив, що понад два десятки країн підтримали бачення Пекіна щодо врегулювання російсько-української війни, через кілька днів після того, як Китай заявив, що пропустить майбутній мирний саміт у Швейцарії. Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву дипломата, передають Патріоти України.

Міністр закордонних справ Китаю заявив журналістам, що Росія і Україна окремо "підтвердили більшу частину змісту" принципів політичного врегулювання, які були викладені Китаєм і Бразилією в спільній заяві минулого місяця.

Ван також заявив, що "умови ще не готові для мирних переговорів", додавши, що Китай буде "приймати власні рішення" щодо участі у зустрічах щодо миру в Україні.

Водночас зазначається, що дипломат не торкнувся основної вимоги України, щоб Росія вивела свої війська з усієї території, анексованої з 2014 року, до того, як можуть розпочатися будь-які переговори. Крім того, президенти воюючих країн відмовилися вести переговори один з одним.

У документі міститься заклик до проведення міжнародної конференції, визнаної як Росією, так і Україною – альтернативи мирному плану Києва, який підтримується західними країнами і має бути обговорений на зустрічі у Швейцарії цього місяця. Росія не була запрошена.

За словами китайського міністра, міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, який перебував з візитом в Україні, також "привітав і схвалив" плани Пекіна після зустрічі у вівторок. Туреччина приймала останні прямі переговори між Росією та Україною у квітні 2022 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...