Однією ракетою можна розбити колону російських солдатів: Військовий експерт розповів про переваги ATACMS

Американські касетні ракети ATACMS дозволятимуть ЗСУ однією ракетою розбити колону російських військ на марші, а більш далекобійні — знищувати російські бойові вертольоти ще до їх зльоту. Про це розповів військовий експерт Іван Киричевський в ефірі “1+1” під час національного телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, судячи з повідомлень західних ЗМІ, США передадуть українській армії ATACMS у базовій касетній версії – М39, яка має дальність стрільби в 160 кілометрів та бойова головка – 570 кілограмів, і, можливо, модернізовану М39А1, де касетна боєголовка зменшена до 160 кілограмів, але дальність стрільби становить 300 кілометрів.

“Якщо буде касетний ATACMS у базовій версії на 160 кілометрів, це дозволить однією ракетою розбити колону російських військ на марші. Якщо це будуть ракети на 300 кілометрів, то нам вдасться збивати російські К-52, не даючи навіть піднятися в повітря. Ці російські ударні вертольоти можуть знаходитись на дистанції пару сотень кілометрів від лінії фронту... їх там дістати нічим. А от коли будуть ATACMS – можна буде діставати ці ударні вертольоти і в свою чергу спрощувати нашим війська рух на фронті”, - перерахував переваги потужної американської зброї експерт.

Іван Киричевський наголосив, що британські Storm Shadow, французьку SCALP і навіть модернізовані "Нептуни" призначені “трішечки не для того”. “Щоби прискорити знищення російських військ на фронті, ATACMS - оце буде саме воно", - зауважив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...