Один із керманичів Московської церкви в Україні не сплачує податки зі свого бізнесу, - журналістське розслідування

Майно колишнього намісника Києво-Печерської лаври, одного з членів Священного синоду УПЦ МП митрополита Павла (Петро Лебідь) перебуває у податковій заставі із забороною відчуження. Про це йдеться у публікації «Главкома» «Фермер у рясі. Хто розкуркулює одіозного митрополита Павла», передають Патріоти України.

Зазначається, що майновий комплекс, який складався з п’яти корівників, чотирьох силосних ям, двох зерносховищ, кормоцеху, будинку тваринника, контори, продуктового складу, пункту штучного запліднення. Нерухоме майно розташовано у селі Вороньків на Київщині.

За даними держреєстру речових прав на нерухоме майно, починаючи з 10 серпня 2023 року, майновий комплекс митрополита Павла перебуває у податковій заставі із забороною відчуження.

У коментарі «Главкому» адвокат ГО «Платформа прав людини» Євген Воробйов пояснив, що податкова застава – це спосіб забезпечення сплати платником податків грошового зобов’язання та пені, не сплачених ним вчасно. Тобто якщо платник податків не погасить заборгованості, яка виникла у зв’язку з несплатою податків, його майно стягується на користь держави.

Юрист припустив, що один з ключових митрополитів Московської церкви в Україні міг своєчасно не сплатити земельний податок (зважаючи, що дві земельні ділянки комунальної власності під майновим комплексом у довгостроковому платному користуванні священнослужителя).

«За таких обставин, якщо розглядати теоретично, що податкова може дозволити відчужити таке майно, що перебуває у заставі, однак із за введених санкцій, Лебідь все рівно не зможе його продати. Таким чином, він не може розпоряджатись своїм майном, до скасування Указу президента», – наголосив правозахисник.

Додамо, що протягом 2024 року митрополит Павло судився із місцевим ТОВ «МПЛ Агро», яке користувалося його фермою у Воронькові. За твердженням церковника, фірма незаконно вирізала обладнання та валила стіни його комплексу. Феміда заборонила агрокомпанії вчиняти будь-які подібні дії.

Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Один із керманичів Московської церкви в Україні не сплачує податки зі свого бізнесу, - журналістське розслідування

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 14:39

Майно колишнього намісника Києво-Печерської лаври, одного з членів Священного синоду УПЦ МП митрополита Павла (Петро Лебідь) перебуває у податковій заставі із забороною відчуження. Про це йдеться у публікації «Главкома» «Фермер у рясі. Хто розкуркулює ...

Інформація про плани противників Буданова, чесно кажучи, шокує, - політолог

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 13:42

"Усі ми нещодавно спостерігали інформаційну атаку на начальника ГУР Кирила Буданова з боку різних ЗМІ. Вона повинна була створити враження, що в гурівському господарстві багато проблем. Бореться за зняття Буданова цікавий тандем, на який звернула увагу...