"Один із найбільших стратегічних прорахунків США": Німецький аналітик - про контрнаступ ЗСУ у 2023 році

Український контрнаступ 2023 року став одним із найбільших стратегічних прорахунків адміністрації США за останні десятиліття. Про це заявив військовий аналітик Bild Юліан Репке, коментуючи вчорашню статтю The Washington Post про причини провалу України, передають Патріоти України.

"Адміністрація Байдена вводила в оману Україну, світ і себе близько півроку, перш ніж усвідомила реальність", — додав Репке.

Контрнаступ ЗСУ у 2023 році: деталі статті WP

Нагадаємо, у повідомленні, 4 грудня, в The Washington Post Як опублікували статтю про те, як відбувалась підготовка до бойових дій 2023 року і як експерти оцінюють результати контрнаступу.

Журналісти вказали, що поспілкувались із 30 військовими та політиками з США, ЄС та України й склали загальну картину контрнаступу ЗСУ у 2023 році.

Згідно з концепціями військових США, Україна повинна була б максимально натиснути на одному відрізку фронту. Водночас була впевненість, що буде успіх протягом контрнаступу, тривалістю 60–90 днів. Також припускали, що можливий розмір українських втрат, якби реалізували саме цей план, складали б 30–40%.

Розвідка США припускала, що шанси на успіх "50 на 50"

Пентагон був більш переконаний у можливості успіху, ніж західні розвідки, написали журналісти. Зокрема, розвідка припускала, що успіх на перемогу — "50 на 50". Цю позицію оцінили критично: по-перше, у перші дні війни розвідка сильно помилась з шансами України втриматись і, по-друге, визнавали вплив на шанси України прагнення українців відстояти незалежність і вибити російських окупантів. Вказували, що "в українців просто немає вибору".

Що "не так" з контрнаступом ЗСУ: висновок WP

Журналісти WP підсумували, що "не так" з контрнаступом ЗСУ у 2023 році. По-перше, Пентагон та Україна мали розходження у точці зору на наступ, але у США були впевнені, що наявних ресурсів могло бути достатньо за правильного плану. По-друге, на Заході недооцінили здатність Росії жертвувати великою кількістю росіян для досягнення військових цілей. По-третє, Україна намагалась вберегти життя своїх військових, а західні чиновники мали інші думку: "вважали, що втрати зрештою будуть вищими без вирішального нападу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...