Офіс президента хотів звільнити Сирського з посади головкома - Forbes

Офіс президента хотів звільнити Олександра Сирського з посади головнокомандувача ЗСУ. Проводились співбесіди з потенційними кандидатами, але після початку Курської операції ці плани були згорнуті. Про це пише "Forbes Україна", посилаючись на джерела в оборонному секторі, передають Патріоти України.

Згідно з інформацією співрозмовників видання, ОПУ у Сирському не задовольнялонібито "прохолодне ставлення" до розвитку безпілотних систем у війську. Ідея створення Сил безпілотних систем належить президентові Володимиру Зеленському, а очолив їх генерал Вадим Сухаревський. За словами джерела видання, Сирський вважає його конкурентом, хоча сам Сухаревський не має бажання очолити ЗСУ.

Напруга між Генштабом і Сухаревським стала помітною після призначення Романа Гладкого на посаду начальника штабу Сил безпілотних систем. Як стверджують джерела, це призначення не було ініціативою Сухаревського, оскільки він навіть не знав Гладкого особисто. Сухаревський пропонував Генштабу своїх кандидатів, але їх відхилили.

Відносини між Генштабом і Силами безпілотних систем покращилися після того, як Сухаревський звернувся до Зеленського з проханням прискорити створення СБС, що в результаті призвело до підписання закону про офіційне формування нового роду військ.

Напруга між Сирським і Зеленським зникла після початку Курської операції. Як зазначає співрозмовник видання, тепер "ніхто не чіпатиме" Сирського.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

А що б ви зробили?

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 15:00

Відкриваємо нову рубрику: що нинішня влада робить неправильно – і як би діяв Уряд національної єдності (і порятунку). Часто чуємо це питання, коли критикуємо владу: "А що б зробили ви?". Давайте розберемо на конкретному прикладі. І фронт, і прифронтова...

Атаку на нафтобазу у Воронезькій області здійснила СБУ - джерело

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 14:51

Служба безпеки України за допомогою безпілотників уразила нафтобазу у Воронезькій області в ніч на п’ятницю, 4 жовтня. Про це NV повідомило джерело у Силах оборони, передають Патріоти України. Як розповів співрозмовник видання, цієї ночі дрони СБУ разо...