Офіс президента риє яму... Зеленському, - політолог

Політолог Олег Саакян в інтерв'ю розповів, як президент Зеленський легітимізує чутки про конфлікт з головнокомандувачем Валерієм Залужним і яким буде розвиток подій, якщо напруження між ними переросте у щось більше, передають Патріоти України.

— Нещодавно Володимир Зеленський дав інтерв'ю британському виданню The Sun. І там він, можна так сказати, висловив претензії деяким генералам, які, як він думає, чи то збираються йти в політику, чи то збираються бути якось до неї причетним. Натякнув на головнокомандувача Залужного. Це все дало підстави російській пропаганді ще більше говорити про конфлікт між президентом і військовими генералами. Чи доцільно піднімати такі питання? Як розуміти те, що відбувається, і те, що ми прочитали у виданні The Sun?

— Як на мене, це хрестоматійний приклад, як робити не можна і не треба. Починаючи від того, що, по-перше, видання The Sun — це доволі жовте британське видання, далеко не рівня президента.

Якби до цього не була стаття Залужного в The Economist, якби до цього Зеленський не мав випадів на британські медіа ТОП-рівня, то можна було б казати, що, умовно кажучи, в часи довоєнні для України в The Sun потрапити — це було добре. І, окей, можна. Але наразі, з тим кредитом довіри до України, з емпатіями в британському суспільстві, президент вартує більшого.

Президенту варто виходити в The Guardian, в інших, більш авторитетних виданнях. Це було б куди якісніше. Тобто, перше: майданчик обраний не найкращий.

Друге: можливі амбіції військових — взагалі не тема для документування президентом. Таким чином він сам знижується до рівня ледь не пліток і якихось міжусобиць. Це міг би коментувати, якщо вже так сильно Офісу президента хочеться, хтось інший, який прямо не пов’язаний з президентом.

Сказати: «Дивіться, частина військових можуть мати політичні амбіції. Це, звісно, добре і правильно, ніхто їм не забороняє їх мати. Але реалізовувати їх варто, пішовши з армії, умовно кажучи». І така теза, звісно, сколихнула б інфопростір в Україні. І всі впадали б і акцентували б увагу на тому, що таким чином Офіс президента надсилає меседж: вони непокояться. Але це б не було напряму, не підтверджувало б його персонального занепокоєння і певного напруження з воєнним командуванням.

І третій момент — це згадка Залужного і саме такими формулюваннями підняття цієї теми. Це, дійсно, переведення ситуації з напруження в ледь не конфлікт — легітимація його, демонстрація. З тим, що це персонально для Зеленського є важливим питанням, що він в міжнародному медіа про це заговорив.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...