"Офіційними особами України раптом знов було піднято тему "особистої зустрічі Зеленського з Путіним", - політтехнолог Голобуцький

"Офіційними особами України раптом знов було піднято тему "особистої зустрічі Зеленського з Путіним". Однак для чого? Хтось прогнозує якийсь позитивний для нас результат від такої зустрічі? Прессекретар Путіна Пєсков одразу позначив межі допустимого порядку денного: "Путін готовий до діалогу з Зеленським, але за винятком тих тем, які безсенсово обговорювати". А це, фактично, взагалі всі теми стосовно російської відповідальності за анексію, окупацію, війну, ПП-2 тощо", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"То про що говоритимуть? Про здоров'я питатимуть? Спорт обговорюватимуть?

Такі репліки щодо особистого діалогу "ні про що" виглядають доволі дивно. Особливо момент їх появи - якраз в день оприлюднення заяви американського посольства в Києві "Росія має вивести свою зброю та сили та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами. Росія має взяти на себе відповідальність за припинення конфлікту, розпочатого нею на сході України".
Ну ж як мінімум трохи абсурдно виглядає: спочатку банкова (в особі віцепрем'єрки Стефанишиної) підставово хвалиться залученням врешті США до процесу врегулювання питання окупованого Донбасу й Криму. Потім посольство США підтримує ці відомості відкритою і однозначною, дуже прямою як для дипломатії вимогою до Росії. А потім раптом вмикається обговорення "особистої зустрічі Зеленського з Путіним".
Тоді як логічним був би геть інакший формат: зустріч за посередництва і за прямої участі представників США. Буде це особисто Байден, делегація Конгресу, спецпредставник в Україні абощо... Головне, що і в цьому аспекті реалізовувався би принцип, на якому Україна так довго наполягала: пряма участь США в розв'язанні конфлікту.
А зараз наша позиція виглядає непослідовною: так довго вимагати включення США до процесу, отримати згоду у перші прямі дії - і тоді раптом оголосити бажання отримати формат обговорення "без США".
Окремі гілки влади просто не узгодили обопільно позиції? Чи хтось знов щось не встиг пояснити Зеленському - як тепер слід робити заяви на тлі результатів візиту до Вашингтону?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Точаться запеклі бої: Окупанти можуть взяти Часів Яр у лещата, на фронті серйозні загрози, - експерти

понеділок, 29 квітень 2024, 5:58

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російські сили продовжують наступальні операції в районі Часового Яру Донецької області. Ворог може спробувати обійти місто й створити умови для оперативного оточення, передають Патріоти України. У ново...

Підривають ППО: ЗСУ готують “подарунок” на інавгурацію Путіна, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 4:15

Краснодарський край Росії у ніч проти 27 квітня атакували безпілотники. Попередньо, удари було завдано по НПЗ "Словʼянськ-ЕКО", бітумному заводу, Ільському НПЗ і низці інших об'єктів. Після атаки на деяких об'єктах виникла пожежа. Також повідомляється ...